literatura na téma: "Evropská rada jako exekutivní orgán"
Text dotazu
Dobrý den,
potřebovala bych poradit zdroje na seminární práci na téma Evropská rada jako exekutivní orgán.Stačí nějaký základ, od kterého se budu moci odrazit.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
pomocné by Vám mohly být následující publikace:
Janků, M. – Janků, L.: Politické a právní základy evropských integračních seskupení. Praha : Nakladatelství C. H. Beck, 2010.
Fiala, P. – Pitrová, M.: Evropská unie. Brno : Centrum pro studium demokracie a kultury, 2009.
Peterson, J. – Shackleton, M.: The Institutions od the European Union. New York : Oxford University Press, 2002.
Outlá, V. a kol.: Právo Evropské unie. Plzeň : Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s.r.o., 2008.
Veber, V.: Dějiny sjednocené Evropy : od antických počátků do současnosti. Praha : Nakladatelství Lidové noviny, 2009.
Mnoho relevantních článkových publikací najdete také prostřednictvím databáze ANL – články v českých novinách, časopisech a sbornících. Stačí, když do vyhledávacího formuláře na adrese http://aleph.nkp.cz/cze/anl zadáte klíčová slova (např. „Evropská rada“, „Evropská unie instituce“ apod.). Jednotlivá periodika si následně můžete objednat do studovny prostřednictvím elektronického katalogu Národní knihovny (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc). Početné (především cizojazyčné) odborné články můžete také najít v licencované databázi Ebsco. S databázi Ebsco můžete pracovat na počítačích v Národní knihovně, případně po přihlášení na stránkách http://han.nkp.cz i prostřednictvím vzdáleného přístupu (přihlašovací údaje jsou stejné, jako v případě objednávání z elektronického katalogu NK). Pokud jste studentkou Univerzity Karlovy, můžete se k této a dalším oborovým databázím přihlásit i přes Portál elektronických zdrojů UK (http://pez.cuni.cz).
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.12.2013 11:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu