literatura na dané téma
Text dotazu
Dobrý den,
je možné Vás požádat o pomoci při hledání literatury, která se zaměřuje na denní stacionáře a komunikaci s rodinnými příslušníky? Případně jak má komunikovat sociální pracovník?
Předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
v podstatě žádáte o rešerši, což je služba placená. Můžete si ji u nás objednat přímo na informační službě VKOL nebo vyplněním online formuláře. V současné době máme ale delší čekací lhůtu.
Možná by se vám mohla hodit tato literatura:
KNIHY:
HAUKE, Marcela. Zvládání problémových situací se seniory: nejen v pečovatelských službách. 1. vyd. Praha: Grada, 2014. 128 s. ISBN 978-80-247-5216-7.
KALÁBOVÁ, Martina. Rady pro komunikaci. Vyd. 1. [Praha]: Diakonie ČCE, 2013. 75 s. Rady pro pečující. ISBN 978-80-904711-6-0.
GLENNER, Joy A. et al. Péče o člověka s demencí. Vyd. 1. Praha: Portál, 2012. 135 s. Rádci pro zdraví. ISBN 978-80-262-0154-0.
ANDRÝSEK, Oskar et al. Mluv se mnou: kniha o vzájemné komunikaci pacientů, jejich blízkých, lékařů a sester. Praha: Maxdorf, ©2011. 147 s. ISBN 978-80-7345-257-5.
ČLÁNKY:
MARKOVICSOVÁ, Martina. Vzájemná spolupráce rodin a pobytových zařízení sociálních služeb. 2,. Představy o spolupráci rodin uživatelů a pracovníků v přímé péči. Ošetřovatels péče, 2013, roč. 2013, č. 3, s. 4-5. ISSN: 2336-1603.
Dostupné na: http://www.osetrovatelskapece.cz/?page_id=249
MARKOVICSOVÁ, Martina. Vzájemná spolupráce rodin a pobytových zařízení sociálních služeb. Ošetřovatelská péče, 2013, roč. 2013, č. 1, s. 4-6. ISSN: 2336-1603. Dostupné na: http://www.osetrovatelskapece.cz/?page_id=249
IVANOVÁ, Kateřina — BUŽGOVÁ, Radka — OLECKÁ, Ivana — JAROŠOVÁ, Darja. Nevhodné zacházení se seniory ze strany rodinných příslušníků v domovech pro seniory. Profese on-line, 2011, roč. 4, č. 1, s. 1-5. ISSN: 1803-4330. Dostupné na: http://profeseonline.upol.cz/?req=1&submenu=9
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
21.07.2015 20:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu