Literatura ke KLDR
Text dotazu
Dobrý den, dělám seminární práci na téma režim v KLDR, a proto bych se chtěl na Vás obrátit s prosbou o zaslání seznamu literatury k danému tématu či odkazy na nějaké www stránky. Předem děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
informace pro svou seminární práci můžete čerpat například z níže uvedených zdrojů, publikace jsme vyhledali prostřednictvím elektronického katalogu Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc), jejich dostupnost v jiných českých knihovnách lze zjistit pomocí Souborného katalogu ČR
(http://aleph.nkp.cz/cze/skc) nebo portálu Jednotné informační brány (http://www.jib.cz).
* JENKINS, Charles Robert; FREDERICK, Jim. Komunistou z donucení:
autobiografie. Praha: Volvox Globator, 2009. 173 s., [8] s. obr. příl. :
il., portréty; 21 cm. ISBN 978-80-7207-711-3.
* váleční zajatci -- Korejská lidově demokratická republika -- 20.-21. stol.
* komunistický režim -- Korejská lidově demokratická republika * Korejská lidově demokratická republika -- společnost a politika -- 20.-21. stol.
* BUZO, Adrian. Partyzánská dynastie: politika a vedení Severní Koreje.
Praha: BB art, 2003. 343 s.; 22 cm. ISBN 80-7341-118-0.
* STEINER-GASHI, Ingrid. Ve službách diktátora: severokorejský agent odhaluje pravdu o stalinistickém režimu. Brno: Jota, 2010. 189 s., [8] s.
obr. příl. : il. (některé barev.), portréty, faksim.; 22 cm. ISBN 978-80-7217-782-0.
* zpravodajské služby -- Korejská lidově demokratická republika * totalitarismus -- Korejská lidově demokratická republika * literatura faktu
* biografické příběhy
* SUNG, Chul Yang. The North and South Korean Political Systems: A Comparative Analysis. Seoul: Hollym Corporation, c1999. 1013 s.; 22 cm. ISBN
1-56591-105-9 (váz.)
* politický systém -- Korejská republika * politický systém -- Korejská lidově demokratická republika * Korejská republika -- politika a vláda * Korejská lidově demokratická republika -- politika a vláda * srovnávací studie
* North Korea in crisis: an assessment of regime sustainability / Sung Chull Kim ... [et al.]. Seoul : Korea Institute for National Unification, 1997.
vii, 142 s.: il.; 23 cm. ISBN 89-87509-12-5.
Zajímavým zdrojem by pro Vás mohly být také články, jejichž citace si můžete vyhledat v článkové databázi ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://aleph.nkp.cz/cze/anl). Databáze obsahuje pouze záznamy článků, a to z denního tisku a některých odborných periodik vydaných od roku 1991, plné texty je třeba najít přímo v tištěných dokumentech. Do vyhledávacího pole můžete zadat spojení kldr and režim?, kldr and politi?.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.03.2011 12:40
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu