literatura k trestným činům
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych poprosila o pomoc při hledání literatury pro účel bakalářské práce.Ráda bych se věnovala trestnímu právu, konkrétně hlavě IV. trestným činům proti rodině a dětem konkrétně §199 týrání svěřené osoby a osoby žijící ve společném obydlí. Budu moc vděčná za jakékoli doporučení.
Odpověď
Dobrý den,
Národní knihovna ČR zobrazuje svoje katalogy a databáze ve volně přístupném elektronickém katalogu (báze NKC) na www.nkp.cz. Vyhledávat lze podle klíčových slov (předmětových hesel). Na ukázku vám posíláme několik knih i s klíčovými slovy, abyste měla představu a mohla se lépe orientovat.
Součástí bakalářské práce je i výběr literatury. Pokud si prolistujete některou knihu k tématu práce, bude s největší pravděpodobností obsahovat i obsáhlý seznam použité literatury (prameny, sekundární bibliografii) a to může být pro vás další zdroj informací.
Stejným způsobem můžete hledat i články, báze ANL.
Chromy, Jakub
Kriminalita pachana na mladezi : aktualni jevy a nova pravni uprava v Ceske republice / Jakub Chromy. -- Praha : Linde, 2010. -- 239 s. : il. ; 21 cm
ISBN 978-80-7201-825-3 (broz.)
. -- Obsahuje bibliografii, bibliograficke odkazy a rejstrik
* trestne ciny proti detem -- Cesko
* sexualni zneuzivani deti -- Cesko
* trestni pravo -- Cesko
* socialne-pravni ochrana deti -- Cesko
* monografie
Signatury:* 54 H 319379
Pravni ochrana deti a obeti domaciho nasili / Martin Prokop ... [et al.]. -- 2., aktualiz. vyd.. -- [Brno] : Liga lidskych prav, [2005?]. -- 83 s. ; 21 cm
ISBN 80-903473-1-2 (broz.)
. -- Obsahuje bibliograficke odkazy
Prokop, Martin
* rodinne pravo -- Cesko
* prava deti -- Cesko
* domaci nasili -- Cesko
* nasili na detech -- Cesko
* informacni publikace * pravni predpisy
Signatury:* 54 H 285893
Pravo proti domacimu nasili / Zdenka Kralickova ... [et al.]. -- Vyd. 1.. -- V Praze : C.H. Beck, 2011. -- xiii, 139 s. : il. ; 24 cm. -- (Beckova skripta)
ISBN 978-80-7400-381-3 (broz.)
Kralickova, Zdenka, 1968-
* domaci nasili -- Cesko
* ochrana pred domacim nasilim -- Cesko
* pravo -- Cesko
* ucebnice vysokych skol
Signatury:* 54 F 107876* SF I 009936
Skopalova, Jitka, 1958-
Zablesky bezpeci ditete / Jitka Skopalova. -- 1. vyd.. -- Olomouc : Univerzita Palackeho v Olomouci, 2010. -- 38 s. ; 21 cm
ISBN 978-80-244-2567-2 (broz.) : neprodejne
Nad nazvem: Univerzita Palackeho v Olomouci, Fakulta telesne kultury. -- Obsahuje bibliografii a bibliograficke odkazy. -- Urceno pro cilovou skupinu projektu Evropskeho socialniho fondu Operacni program Vzdelavani pro konkurenceschopnost
Univerzita Palackeho. Fakulta telesne kultury
* deti a mladez
* rizikove chovani
* detska kriminalita
* kriminalita mladeze
* prevence (socialni problemy)
* ucebni texty
Signatury:* 54 H 314199
Pokud byste potřebovala ještě nějaké upřesňující informace, napište.
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.04.2014 16:43
Daniela S. píše:
Úterý 17.11.2015 14:18
Dobrý den, pro svou bakalářskou práci na téma Sociálně-právní ochrana děti hledám knihy, které by s touto tematikou souvisely. Mohli byste mi nějaké doporučit?
Děkuji.
PSK - admin píše:
Středa 18.11.2015 15:22
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mailovou adresu a naleznete ji také v archivu na adrese http://www.ptejteseknihovny.cz/[…]/socialne-pravni-ochrana-deti. Služba PSK
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu