literatura k tématu "združstevňování v 50. letech"
Text dotazu
Dobrý den, píšu diplomovou práci na téma združstevňování v 50. letech a ráda bych zjistila podrobnější informace o státních statcích, jejich založení, činnosti a právní úpravě. Bohužel se mi zatím nepodařilo nic najít. Moc děkuji za informace.
Odpověď
Dobrý den,
vhodnou literaturu doporučujeme vyhledávat v bázi NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz, zadáním klíčových slov (např. zemědělství, družstevní, aj.)do vyhledávacího formuláře. Uvádíme příklad takto vyhledané literatury :
-[Č.záznamu: 000398045]
Počátky socialistického zemědělského družstevnictví v Západočeském kraji :
Výběrová bibliogr. / Zprac. František Pěchouček. -- Plzeň : Státní vědecká knihovna, 1979. -- 48, [1] s. ;
-[Č.záznamu: 000503064]
Sjednocené zemědělské družstevnictví / František Borecký. -- 1. vyd.. -- Praha : Vyšehrad, 1951. -- 124, s. : il. ;
-[Č.záznamu: 000454340]
Vznik koncepce JZD : Vznik marxisticko-leninské koncepce socialistické přestavby československého zemědělství a její promítnutí do právní nadstavby / Jaroslav Suchánek. -- 1. vyd.. -- Praha : Academia, 1972. -- 114, [1] s. ;
-Č.záznamu: 001824662]
Zemědělské družstevnictví : kolektivizace zemědělství - vznik JZD 1954 / připravila Jana Pšeničková. -- Vyd. 1.. -- Praha : Národní archiv, 2008. --
259 s. ;
-[Č.záznamu: 001724581]
Zemědělské družstevnictví v Československu do roku 1952 / Ladislav Feierabend ; [z anglického originálu ... přeložila Naďa Johanisová]. -- Vyd.
1.. -- Ve Volarech : Stehlík, 2007. -- 161 s. : il., mapy, faksim.,
a v Naskenovaných katalozích Národní knihovny, http://www.nkp.cz, záložky Katalogy a databáze.Uvádíme příklad literatury vyhledané v naskenovaném generálním katalogu Katif I :
Koťátko , Jiří : Zákony naší pozemkové reformy, Orbis : 1945, sg. 54 J 15915, naskenované katalogy, Katif I
-http://katif.nkp.cz/Katalogy.aspx?katkey=010GK1
Ďuriš, Julius : Úkoly zemědělství v 5LP a v operativním plánu pro rok 1950, sg 54 H 14594,
http://katif.nkp.cz/Katalogy.aspx?katkey=010GK1
Koťátko, JIří : Pozemková reforma v Československu. Orbis 1949, sh. 54 G 33740,
http://katif.nkp.cz/Katalogy.aspx?katkey=010GK1
Koťátko, Jiří : Přechod k hospodářsky pokročilejším výrobním formám v zemědělství. Orbis : 1949, sg. 54 G 35347,
http://katif.nkp.cz/Katalogy.aspx?katkey=010GK1
Koťátko, Jiří :  Zemědělská osidlovací politika v zahraničí, Orbis : 1946, sg. 54 G 23794,
http://katif.nkp.cz/Katalogy.aspx?katkey=010GK1
Koťátko, Jiří : Jak přiispějí jednotná zemědělská družstva a státní statky, Tempo 1949, sg. 54 G 33427, http://katif.nkp.cz/Katalogy.aspx?katkey=010GK1
Další knihovnou na kterou se můžete obrátit je Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI), http://www.uzei.cz/left-menu/zemedelska-a-potravinarska-knihovna.html.
Obor
Zemědělství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.07.2012 08:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu