literatura k tématu: Spojené království Velké Británie, Nizozemské království a Dánské království z hlediska politologie
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda existují nějaké publikace, ve kterých bych mohla naleznout něco o Spojeném království Velké Británie, o Nizozemském království a Dánském království z hlediska politologie. Popis politického systému, stranických systému atd. Pokud ano, jestli byste mi nemohli poskytnout jména těchto publikací a jejich autorů. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
pokusili jsme se v bázi NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze,  nalézt příklady relevantní literatury k Vaší práci. Další záznamy pak můžete vyhledávat prostřednictvím klíčových slov (předmětových hesel):
-[Č.záznamu: 000997274]
Oxfordský slovník světové politiky / sestavil Joel Krieger ; [z anglického originálu ... přeložili Zdena Gellnarová ... et al.]. -- České vyd. 1.. -- Praha : Ottovo nakladatelství, 2000. -- 1090 s.
-[Č.záznamu: 001720346]
Oxfordský průvodce britskou politikou 20. století / John Ramsden (ed.) ; [z anglického originálu ... přeložili Aleš Skřivan ... et al.]. -- V českém jazyce vyd. 1.. -- Praha : Prostor, 2006. -- 944 s.
-[Č.záznamu: 001785039]
Úvod do současné politologie : [srovnávací analýza demokratických politických systémů] / Blanka Říchová. -- Vyd. 2.. -- Praha : Portál, 2007. -- 207 s.
-[Č.záznamu: 000367668]
Politologické problémy světové politiky / Štefan Danics. -- Vyd. 1.. -- Praha : Policejní akademie České republiky, 1998. -- 63 s.
-[Č.záznamu: 001686196]
Ústavní systémy evropských států : (srovnávací studie) / Vladimír Klokočka. -- 2., aktualiz. a dopl. vyd.. -- Praha : Linde, 2006. -- 423 s.
-[Č.záznamu: 000997274]
-[Č.záznamu: 001820346]
Právní dějiny integrující se Evropy / Ladislav Vojáček a kolektiv. -- Vyd. 1.. -- Ostrava : Key Publishing, 2008. -- 254 s.
-[Č.záznamu: 000138444]
Ústavní zřízení evropských států : (srovnávací studie) / Vladimír Klokočka. -- 1. vyd.. -- Praha : Linde, 1996. -- 415 s.
-[Č.záznamu: 001817590]
Nové demokracie střední a východní Evropy : komparace politických systémů / Ladislav Cabada a kolektiv. -- Vyd. 1.. -- Praha : Oeconomica, 2008. -- 434 s.
-[Č.záznamu: 000176290]
Britská vládní soustava / William A. Robson ; přeložil Lev Braun. -- Londýn : Guild, 1942. -- 38 s.,  doporučené zdroje :
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Clensk%C3%A9_st%C3%A1ty_Evropsk%C3%A9_unie
http://www.britannica.com/EBchecked/topic/409956/Netherlands/35844/The-18th-century?anchor=ref414138
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.12.2012 14:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu