literatura k tématu kolektivizace
Text dotazu
Dobrý den,
píšu diplomovou práci na téma Právní problémy združstevňování české vesnice
v 50. letech a chtěla bych vás poprosit, zda byste mi mohli doporučit
odbornou literaturu k tomuto tématu.
Odpověď
Dobrý den,
k danému tématu jsou ve fondu Národní knihovny ČR dostupné mimo jiné následují tituly:
Zdroj: Online katalog Národní knihovny: http://sigma.nkp.cz/cze/nkc
* Kolektivizace venkova v Československu 1948-1960 a středoevropské souvislosti. 1. vyd. V Praze : Česká zemědělská univerzita : Dokořán, 2008. ISBN 978-80-7363-226-7.
* JECH, Karel. Kolektivizace a vyhánění sedláků z půdy. 1. vyd. Praha : Vyšehrad, 2008. ISBN 978-80-7021-902-7.
* Zemědělství a 50. léta. Praha : Národní zemědělské muzeum, 2008. ISBN 978-80-86874-11-1.
* URBAN, Jiří. Venkov pod kolektivizační knutou : okolnosti exemplárního "kulackého" procesu. 1. vyd. Praha : Vyšehrad, 2010. ISBN 978-80-7429-055-8.
* VÁCLAVŮ, Antonín. Ke sporům o zemědělské družstevnictví a kolektivizaci v Československu. Praha : Vysoká škola ekonomická, 1999. ISBN 80-7079-934-X.
* VOHRYZKA-KONOPA, František Josef. Venkov v temnu : Násilná socializace čs. zemědělství. 3., dopl. vyd. München : Mezinárodní rolnická unie, 1989.
* BLAŽEK, Petr. Akce "K" : vyhnání sedláků a jejich rodin z usedlostí v padesátých letech : studie, seznamy a dokumenty. 1. vyd. V Praze : Pulchra : Česká zemědělská univerzita, 2010. ISBN 978-80-213-2033-8.
* Závěrečná fáze kolektivizace zemědělství v Československu 1957-1960 : sborník příspěvků. 1. vyd. Brno : Stilus, 2009. ISBN 978-80-87122-04-4.
Edice dokumentů z fondů Státního ústředního archivu v Praze:
* Zemědělské družstevnictví : kolektivizace zemědělství. Podmínky pro vznik JZD - 1945. 1. vyd. Praha : Státní ústřední archiv, 2003. ISBN 80-85475-98-7.
* Zemědělské družstevnictví : kolektivizace zemědělství. Podmínky pro vznik JZD - 1946. 1. vyd. Praha : Státní ústřední archiv, 2004. ISBN 80-86712-16-8.
* Zemědělské družstevnictví : kolektivizace zemědělství. Podmínky pro vznik JZD - 1947. 1. vyd. Praha : Národní archiv, 2005. ISBN 80-86712-27-3.
* Zemědělské družstevnictví : kolektivizace zemědělství. Vznik JZD - 1948-1949.1. vyd. Praha : Státní ústřední archiv, 1995. ISBN 80-85475-23-5.
* Zemědělské družstevnictví : kolektivizace zemědělství. Vznik JZD - 1950. 1. vyd. Praha : Státní ústřední archiv, 1998. ISBN 80-85475-51-0.
* Zemědělské družstevnictví : kolektivizace zemědělství. Vznik JZD - 1951. 1. vyd. Praha : Státní ústřední archiv, 1999. ISBN 80-85475-59-6.
* Zemědělské družstevnictví : kolektivizace zemědělství. Vznik JZD - 1952.1.
vyd. Praha : Státní ústřední archiv, 2000. ISBN 80-85475-65-0.
* Zemědělské družstevnictví : kolektivizace zemědělství. Vznik JZD - 1953. 1. vyd. Praha : Státní ústřední archiv, 2002. ISBN 80-85475-80-4.
* Zemědělské družstevnictví : kolektivizace zemědělství - vznik JZD 1954. 1. vyd. Praha : Národní archiv, 2008. ISBN 978-80-86712-47-5.
Další literaturu k tématu můžete dohledat v následujících katalozích a
databázích:
* Souborný katalog ČR: http://sigma.nkp.cz/cze/skc
* Jednotná informační brána: http://www.jib.cz/
* Články v českých novinách, časopisech a sbornících:
http://sigma.nkp.cz/cze/anl
* Katalogy Zemědělské a potravinářské knihovny: http://www.knihovna.uzpi.cz/
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.12.2010 15:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu