Literatura k tématu: Imobilizační syndrom
Text dotazu
Dobrý den, měla bych prosbičku, jsem studentka VOŠ zdravotnické a letos
bych měla psát absolventskou práci na téma IMOBILIZAČNÍ SYNDROM, ale bohužel
nikde nemohu sehnat vhodnou literaturu. Tak bych byla ráda, kdyby jste mi
mohli s tímto problémem pomoci a najít pár publikací na toto téma, byla bych
vám moc vděčná.
Odpověď
Dobrý den,
tematice imobilizačního syndromu se věnují například níže uvedené publikace (vyhledané záznamy naleznete v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR - http://aleph.nkp.cz/cze/nkc, informace o možnostech výpůjčky pod ikonou
Exempláře):
JURÁSKOVÁ, Dana. Hospitalizace pacienta a jeho bezpečnost. V Praze :
EuroProfis, 2007. 44 s. : il. ; 21 cm. ISBN 978-80-239-8838-3.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200703/contents/nkc20071707771_1.pdf
ARCHALOUSOVÁ, Alexandra a kol. Ošetřovatelská péče: úvod do oboru ošetřovatelství pro studující všeobecného a zubního lékařství. Praha:
Karolinum, 2006. 295 s.: il. ; 21 cm. (Učební texty Univerzity Karlovy v Praze). ISBN 80-246-1113-9.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200705/contents/nkc20051627171_1.pdf
ČERVINKOVÁ, Eliška a kol. Ošetřovatelské diagnózy. Brno : Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů, 2006. 190 s. ; 15 x 22 cm. ISBN 80-7013-443-7
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200612/contents/nkc20061690007_1.pdf
KAPOUNOVÁ, Gabriela. Ošetřovatelství v intenzivní péči. Praha: Grada, 2007.
350 s., [16] s. barev. obr. příl. : il. (některé barev.) ; 24 cm. -- (Sestra). ISBN 978-80-247-1830-9.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200708/contents/nkc20071725501_1.pdf
HERMANOVÁ, Marie; PROKOP, Jiří; ONDRÁČKOVÁ, Kamila. Vybrané kapitoly z péče o seniory. Brno : Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů pro Marii Hermanovou - CURATIO, 2008. 68 s. : il. ; 30 cm. ISBN 978-80-7013-478-8.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200807/contents/nkc20081807751_1.pdf
Pro dané téma byste mohla případně využít i následující dokumenty:
ŠRUBAŘOVÁ, Kateřina. Mobilizace pacienta. V Praze : EuroProfis, 2007. 52 s.
: il. (některé barev.) ; 21 cm. ISBN 978-80-239-8837-6.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200703/contents/nkc20071707770_1.pdf
MORSCHLOVÁ, Ludmila. Využití moderní techniky v ošetřovatelství a pečovatelství. V Praze : EuroProfis, 2007. -- 60 s. : barev. il. ; 21 cm.
ISBN 978-80-239-8839-0.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200703/contents/nkc20071707772_1.pdf
WORKMAN, Barbara A.; BENNETT, Clare L. Klíčové dovednosti sester. Praha:
Grada, 2006. 259 s. : il. ; 25 cm. (Sestra). ISBN 80-247-1714-X.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200611/contents/nkc20061640581_1.pdf
K vyhledání další vhodné literatury bychom Vám doporučovali zejména zdroje Národní lékařské knihovny, které knihovna zpřístupňuje v rámci svého portálu MEDVIK (http://www.medvik.cz), užitečné dokumenty byste mohla najít především v bibliografii Bibliographia Medica Čechoslovaca - BMČ (http://195.113.87.237/bmc/). Dále také katalog Knihovny Národního centra ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů (http://www.nconzo.cz/web/knihovna, katalog:
http://www.nconzo.cz/web/knihovna/7).
V případě, že byste měla zájem i o zahraniční dokumenty, můžete vyhledávat ve volně přístupné bibliografické databázi PubMed (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/PubMed/), některé články mohou být propojeny i na plné texty, a také v placených zahraničních databázích (např. MEDLINE, Embase), které knihovny zpřístupňují svým registrovaným uživatelům na základě čtenářského průkazu. Řada knihoven ke svým licencovaným databázím poskytuje pro registrované uživatele také vzdálený přístup odkudkoliv.
Bohatou nabídku placených databází z oboru lékařství a zdravotnictví má k dispozici již zmíněná Národní lékařská knihovna
(http://rx4jt8nl5k.search.serialssolutions.com/#databaze) nebo např.
Univerzita Karlova
(http://pez.cuni.cz/ezdroje/prehled/obor.php?lang=cs&id=14). Pokud byste chtěla využít databáze Národní knihovny ČR, jejich kompletní přehled naleznete na adrese http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3, NK ČR nabízí také vzdálený na základě platného čtenářského průkazu (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=vzdal_pristup.htm).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.09.2010 10:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu