Literatura k tématu: Historie hokeje
Text dotazu
Dobrý den, pořebovala bych informace o knihách i
článcích v periodikách, kde se píše o osudu českosl. hokejistů r. 1949
(neprávem byli obviněni z pokusu o emigraci a zavřeni - moje domněnka).
Odpověď
Dobrý den,
informace o vykonstruovaném soudním procesu s československými hokejovými reprezentanty z roku 1949 najdete v mnoha dokumentech. Např.:
Knihy:
LUKŠŮ, David. Stanislav Konopásek : hráč, který přežil. 1. vyd. Praha :
Česká televize, 2007. 218 s. ISBN 978-80-85005-82-0.
LUKŠŮ, David. Vladimír Zábrodský : skutečný příběh hokejové legendy. 1. vyd.
Praha : Česká televize, 2010. 315 s. ISBN 978-80-7404-040-5.
Články:
Bubník, Augustin. Jsem celý život v pohybu. In: Slovo. Praha. ISSN 0231-732X. Roč. 89, č. 207, s. 9.
Bouzek, Vladimír. Když byl předseda všemocný. In: Gól. ISSN 0323-0686. Roč.
27, č. 4, s. 2-3.
Cirmaciu, Michal. Vladimír Zábrodský : skutečný příběh hokejové legendy. In:
Mladá fronta Dnes - Jihočeské vydání. Praha : MaFra, 25.02.2009. ISSN 1210-1168. Roč. 20, č. 47. In: Sport v regionu. S. C7.
Daniel, David. Vlastimil Bubník. In: Reflex. ISSN 0862-6634. Roč. 11, č. 18, s. 56-58.
Konopásek, Stanislav. Z rybníka k titulu hokejového mistra světa. In: Příl.
Volno. Č. 16 s. 1. In: Sport. ISSN 0323-1224. Roč. 1, č. 88.
Vacovský: Byl to splněný dětský sen, velký životní úspěch. In: Mladá fronta Dnes - Jihočeské vydání. Praha : MaFra, 25.02.2009. ISSN 1210-1168. Roč. 20, č. 47. In: Sport v regionu. S. C7.
Vodičková, Jarmila. Zradil kapitán Zábrodský svůj tým? In: History revue.
ISSN 1803-0440. Roč. 1, č. 5 (2008), s. 72-73.
Wikipedie:
*http://cs.wikipedia.org/wiki/Mistrovstv%C3%AD_sv%C4%9Bta_v_ledn%C3%ADm_hoke
ji_1949
*http://cs.wikipedia.org/wiki/Augustin_Bubn%C3%ADk
*http://cs.wikipedia.org/wiki/Bohumil_Modr%C3%BD
*http://cs.wikipedia.org/wiki/Josef_Trous%C3%ADlek
*http://cs.wikipedia.org/wiki/Vladim%C3%ADr_Z%C3%A1brodsk%C3%BD
*http://cs.wikipedia.org/wiki/Stanislav_Konop%C3%A1sek
*http://cs.wikipedia.org/wiki/Vladim%C3%ADr_Bouzek
*http://cs.wikipedia.org/wiki/Augustin_Bubn%C3%ADk
Jiné internetové zdroje:
*http://politictivezni.cz/index.php?id_str=208
*http://www.totalita.cz/proc/proc_hokej.php
*http://www.hokejportal.cz/zajimavosti/vse/16346-ceska-hokejova-sin-slavy-2-
dil/
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.04.2010 14:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu