Aeging jako forma nefunkční andragogiky
Text dotazu
Prosím Vás o seznam vhodné literatury k tématu mé diplomové práce na téma: Aeging jako forma nefunkční andragogiky v pracovním prostředí.
Odpověď
Dobrý den,
literaturu k diplomové práci můžete hledat ve volně přístupných zdrojích, ze kterých jsme vybírali i my. Na stránkách Národní knihovny ČR na www.nkp.cz, katalogy a databáze, elektronický katalog, báze NKC (pro knihy) a článková databáze ANL, můžete hledat podle klíčových slov  (kombinace klíčových slov - ageing, stárnutí, andragogika, vzdělávání,...).
Bibliografické záznamy mohou obsahovat ještě další předmětová hesla (klíčová slova), které můžete k vyhledávání použít. Na ukázku Vám posíláme několik záznamů knih a článků ze zmíněných zdrojů a dva odkazy, které by pro Vaši práci  mohly být zajímavé. Relevantnost navržených bibliografických záznamů musíte posoudit sama.
http://sreview.soc.cas.cz/uploads/3343d5d1da3bd04d55c59a1840244bea5cdae833_517_2008-2Sykorova.pdf
http://theses.cz/id/csukaw/Bakalask_prce_-_II-_verze_Baluskov_Marie_Zhodnocen_poskyt.pdf
Záznamy z báze NKC - knihy:
Sayoud Solarova, Katerina, 1983-
Analyza specialne pedagogickych a specialne andragogickych pristupu k terapii osob s neurologickym onemocnenim v seniorskem veku / Katerina Sayoud Solarova. -- 1. vyd.. -- Brno : Masarykova univerzita, 2010. -- 238 s. : il. ; 21 cm
ISBN 978-80-210-5287-1 (broz.)
Soubezne anglicke resume
200 vyt.. -- Obsahuje bibliografii, bibliograficke odkazy a rejstriky
* seniori
* nemoci nervoveho systemu
* terapie
* andragogika
* specialni pedagogika
* monografie
Signatury:* 54 H 316829
Muhlpachr, Pavel, 1962-
Gerontopedagogika / Pavel Muhlpachr. -- 2. vyd.. -- Brno : Masarykova univerzita, 2009. -- 203 s. ; 21 cm
ISBN 978-80-210-5029-7 (broz.)
Anglicke resume
Nad nazvem: Masarykova univerzita, Pedagogicka fakulta -- 300 vyt.. -- Obsahuje bibliografii a rejstriky
* stari
* gerontologie
* gerontagogika
* monografie
Signatury:* 54 H 304025* SF II 080216
Czesana, Vera, 1951-
Ucast a bariery vzdelavani starsich osob / Vera Czesana, Zdenka Matouskova. -- Praha : Narodni observator zamestnanosti a vzdelavani NOZV-NVF, [2006]. -- 34 s. : barev. il. ; 30 cm. -- (Working paper NOZV-NVF, ISSN 1801-5476 ; c. 2/2006)
ISBN 80-86728-33-1 (Narodni vzdelavaci fond : v knize neuvedeno : broz.)
Anglicke resume
. -- Obsahuje bibliografii a bibliograficke odkazy
* dalsi vzdelavani -- Cesko
* osoby stredniho veku -- Cesko
* starnuti obyvatelstva -- Cesko
* profesni kompetence -- Cesko
* profesni uplatneni -- Cesko
* trh prace -- Cesko
* srovnavaci studie
Signatury:* 54 D 148592
Záznamy vyhledané v článkové databázi ANL:
Vidovicova, Lucie, 1977-
Zprava o osme globalni konferenci Mezinarodni federace pro starnuti (International Federation on Ageing) / Lucie Vidovicova
In: Sociologicky casopis. -- ISSN 0038-0288. -- Roc. 42, c. 5 (2006), s. 1105-1106
* starnuti obyvatelstva -- interdisciplinarni aspekty
* stari -- interdisciplinarni aspekty
* seniori
* mezinarodni konference -- Kodan (Dansko) -- 2006
* zpravy
Hasmanova Marhankova, Jaroslava
Konstruovani predstav aktivniho starnuti v centrech pro seniory / Jaroslava Hasmanova Marhankova. -- Obsahuje bibliografii
In: Sociologicky casopis. -- ISSN 0038-0288. -- Roc. 46, c. 2 (2010), s. 211-234
* seniori
* starnuti
* zivotni styl
* socialni gerontologie
* etnografie
* sociologie stari * aktivni starnuti * aktivni stari * active ageing discourse * activity * ageing * leisure * lifestyle in old age
Koukolik, Frantisek, 1941-
Einsteinuv efekt / Frantisek Koukolik
In: Pritomnost. -- ISSN 1213-0133. -- Podzim (2007), s. 32-33
* starnuti
* eseje
Kozeny, Jiri, 1938-
Model adaptace institucionalizovanych seniorek na starnuti / Jiri Kozeny, Lydie Tisanska. -- grafy, tabulky -- Anglicke resume. -- Obsahuje bibliografii
In: Ceskoslovenska psychologie. -- ISSN 0009-062X. -- Roc. 49, c. 3 (2005), s. 211-222
Resume: Vztah mezi osobnostnimi temperamentovymi rysy a adaptaci na stari zkoumali autori pomoci smeroveho modelu u 308 zen prumerneho veku 74, 7 roku. Tyto zeny vesmes ziji v domovech duchodcu. Pouzili metodu strukturalnich rovnic a testovali jednak predpoklad dopadu emocionalni lability na variabilitu zivotni spokojenosti, ktera je dale ovlivnovana variabilitou deprese, jednak dopad efektu extraverze na variabilitu zivotni
spokojenosti, ovlivneny anticipovanou socialni oporou, rezignaci a depresi. Dale zjistovali vztah mezi variabilitou zivotni spokojenosti a rysy temperamentu v prubehu casu. Shromazdena data prokazala validitu a stabilitu modelu.
* osobnost
* temperament
* starnuti
* seniori
* strukturalni modelovani * seniorky * temperamentove rysy
Musil, Jiri, 1928-2012
Soucasnost nesoucasnych / Jiri Musil
In: Pritomnost. -- ISSN 1213-0133. -- Podzim (2007), s. 20-22
* starnuti obyvatelstva -- sociologicke aspekty
* seniori -- spolecenske postaveni
* demograficke starnuti
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.01.2013 09:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu