Literatura k tématu sdílená ekonomika
Text dotazu
Dobrý den,
prosím o radu, jakou literaturu bych měla zvolit k bakalářské práci na téma "Sdílená ekonomika"?
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
níže naleznete pár tipů na vhodné dokumenty k Vašemu tématu z fondu CIKS VŠE a dalších knihoven v ČR. Doporučujeme Vám také prohlédnutí seznamů použité literatury u jednotlivých vysokoškolských kvalifikačních prací jako inspiraci pro případné další relevantní materiály k Vašemu tématu.
Při hledání Vašeho tématu, jak na volném webu, tak např. i v rámci Souborného katalogu VŠE (http://library.vse.cz), doporučujeme použít např. termíny:
spoluspotřebitelství
sdílená ekonomika
kolaborativní ekonomika
collaborative consumption
sharing economy
collaborative economy
peer-to-peer economy
Příklady vysokoškolských kvalifikačních prací VŠE (plné texty jsou dostupné v rámci Souborného katalogu VŠE - http://library.vse.cz)
Cossu, Alessandro. Analysis of the Role of Trust in the Sharing Economy. Praha, 2016. Vedoucí práce Gina Cook.
de Almeida Santos Sobreira, Leonor. Consumer Behavior in the Sharing Economy – Airbnb Consumer Adoption Factors. Praha, 2018. Vedoucí práce Markéta Lhotáková.
Demyanenko, Sergey. Sdílená ekonomika jako inovativní nástroj směny v oblasti finančních služeb v kontextu přetrvávající digitální revoluce na území ČR v roce 2016. Praha, 2017. Vedoucí práce Vladimír Barák.
Dvořák, Jan. Sdílená ekonomika. Praha, 2017. Vedoucí práce Petr Král.
Hladíková, Lenka. Sdílená ekonomika a její vliv na konzumní společnost. Praha, 2018. Vedoucí práce Zuzana Džbánková.
Kantor, Martin. Návrh a využití kolaborativních strategií založených na informačních technologiích. Praha, 2017. Vedoucí práce Josef Basl.
Medvedeva, Alexandra. Sharing economy as an emerging global trend. The case of OFO in The People's Republic of China. Praha, 2018. Vedoucí práce Květa Olšanová.
Náprstková, Zuzana. Sdílená ekonomika, její analýza a vliv na cestovní ruch. Praha, 2017. Vedoucí práce Martin Vaško.
Nguyen, Duy Quang. Rostoucí trend sdílené ekonomiky a jeho dopad na cestovní ruch v Praze. Praha, 2016. Vedoucí práce Dominik Stroukal.
Papco, Lukáš. Sdílená ekonomika - krátkodobý pronájem vs. ceny nemovitostí. Praha, 2018. Vedoucí práce Zuzana Džbánková.
Prokšanová, Jana. Sdílená ekonomika a využití crowdfundingu jako nového směru ve financování projektů. Praha, 2018. Vedoucí práce Eva Kislingerová.
Stratilová, Lucie. Sdílená ekonomika ve Francii a její vliv na cestovní ruch. Praha, 2017. Vedoucí práce Jiřina Jenčková.
Šaffková, Denisa. Sdílená ekonomika a zdanění příjmů z ní. Praha, 2018. Vedoucí práce Alena Vančurová.
Vaclíková, Barbora. Sdílená ekonomika v cestovním ruchu. Praha, 2017. Vedoucí práce Martin Vaško.
Velechovská, Kateřina. Bohatství bez vlastnictví - úloha kolaborativní ekonomiky v současné době. Praha, 2018. Vedoucí práce Jaroslav Daňhel
Příklady tištěných publikací ve fondu CIKS VŠE
Munger, Michael C. Tomorrow 3.0: transaction costs and the sharing economy. First published. Cambridge: Cambridge University Press, 2018. xvi, 173 stran. Cambridge studies in economics, choice, and society.ISBN 978-1-108-42708-1.
Pichrt, Jan, ed., Boháč, Radim, ed. a Morávek, Jakub, ed. Sdílená ekonomika - sdílený právní problém?. Vydání první. Praha: Wolters Kluwer, 2017. 333 stran. ISBN 978-80-7552-874-2.
Staněk, Peter a Ivanová-Tongeľová, Pavlína. Spoločnosť 5.0: ekonomika budúcnosti?. Prvé vydanie. Bratislava: Wolters Kluwer, 2017. 172 stran. Ekonómia.ISBN 978-80-8168-678-8
Sundararajan, Arun. The sharing economy: the end of employment and the rise of crowd-based capitalism. Cambridge: The MIT Press, [2016], ©2016. ix, 240 stran.ISBN 978-0-262-03457-9.
Příklady tištěných publikací z dalších knihoven v ČR
Botsman, Rachel a Rogers, Roo. What's mine is yours: how collaborative consumption is changing the way we live. Revised and updated edition. London: Collins, 2011, ©2010. xxii, 280 stran.ISBN 978-0-00-739591-0.
Dredge, Dianne, ed. a Gyimóthy, Szilvia, ed. Collaborative economy and tourism: perspectives, politics, policies and prospects. Cham: Springer, 2017. xiv, 322 stran. Tourism on the Verge.ISBN 978-3-319-51797-1.
Howard, Billee. We-commerce: how to create, collaborate, and succeed in the sharing economy. New York: Perigee Books, [2015]. xiv, 194 stran.ISBN 978-0-399-17362-2.
Chase, Robin. Peers Inc: how people and platforms are inventing the collaborative economy and reinventing capitalism. London: Headline Publishing Group, 2015. 290 stran.ISBN 978-1-4722-2530-6.
Kramer, Bryan. Shareology: using the study of sharing to power human business. New York: Morgan James Publishing, [2016]. xx, 199 stran.ISBN 978-1-63047-384-6.
Radjou, Navi a Prabhu, Jaideep C. Frugal innovation: how to do more with less. [London]: The Economist, 2016. xx, 252 stran. CMI Management book of the year; 2016.ISBN 978-1-78125-760-9.
Schneider, Henrique. Creative destruction and the sharing economy: Uber as disruptive innovation. Cheltenham: Edward Elgar Publishing, [2017], ©2017. vii, 141 stran. New thinking in political economy.ISBN 978-1-78643-342-8.
Stephany, Alex. The business of sharing: making it in the new sharing economy. Houndmills, Basingstoke, Hampshire: Palgrave Macmillan, 2015. xiii, 226 stran.ISBN 978-1-137-37617-6.
Turner, Colin R. Do Otevřené ekonomiky. Překlad Petr Diblík. Vydání: první. [Irsko?]: Applied Image, 2017. 82 stran.ISBN 978-0-9560640-9-7.
Widlok, Thomas. Anthropology and the economy of sharing. First published. London: Routledge, Taylor & Francis Group, 2017. xxi, 217 stran. Critical topics in contemporary anthropology. ISBN 978-1-138-94554-8.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
03.12.2018 16:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu