literatura - Analýza užitkových vlastností dojných koz
Text dotazu
Dobrý den,píši práci na téma: Analýza užitkových
vlastností dojných koz na vybrané farmě a chtěla jsem se zeptat,zda je možné
sestavit krátký seznam vhodné literatury na toto téma. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
elektronický katalog Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc ) ani Souborný katalog ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc ) bohužel neobsahují mnoho dokumentů vhodných k Vašemu tématu, z novějších publikací jsme nalezli pouze dvě, které byste do určité míry mohla pro svou práci využít:
HORÁK, František et al. 80 let kontroly užitkovosti koz v České republice 1928-2008. Brno: Svaz chovatelů ovcí a koz v ČR, 2008. 150 s., [38] s. obr. příl. : il. (některé barev.); 21 cm. ISBN 978-80-904140-3-7.
FANTOVÁ, Milena a kol. Chov koz. Praha: Ve spolupráci se Svazem chovatelů ovcí a koz v ČR vydalo nakl. Brázda, 2010. 214 s., [8] s. obr. barev. příl. : il. ; 21 cm. ISBN 978-80-209-0377-8.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/201101/contents/nkc20102108251_1.pdf
Vhodnější by bylo využít zdroje knihoven specializovaných na oblast zemědělství a potravinářství. Zemědělská a potravinářská knihovna (http://www.nzpk.cz/ ) je určitě základní knihovnou, v jejíchž fondech byste mohla nalézt nejvíce informací. Katalog knihovny obsahující záznamy knih a periodik je volně dostupný na internetu (http://aleph.uzpi.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=uzp01 ) stejně tak článková databáze Česká zemědělská a potravinářská bibliografie (http://aleph.uzpi.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=uzp02 ). Do vyhledávacího pole Klíčová slova můžete zadat spojení koz? and užit? (znaménko "?" umožňuje pravostranné rozšíření zadaného výrazu o libovolný počet znaků) nebo také koz? and chov?, což je sice širší termín, nicméně publikace týkající se chovu koz by Vám také mohly přinést relevantní informace. ZPK nabízí také přístup k řadě zahraničních elektronických oborových zdrojů (http://www.nzpk.cz/licencovane-zdroje-souhrn/ ), ve kterých můžete rovněž hledat. Tyto zdroje jsou k dispozici pouze registrovaným uživatelům ZPK, nicméně knihovna nabízí i neregistrovaným uživatelům pro využití svých elektronických zdrojů možnost registrace na dálku, více informací na http://www.nzpk.cz/vzdaleny-pristup/ .
ZPK se rovněž podílí na projektu Ptejte se knihovny (http://www.ptejteseknihovny.cz/knihovny/zemedelska-a-potravinarska-knihovna-ustav-zemedelskych-a-potravinarskych-informaci/), případně nabízí také svoji službu pro kladení dotazů z oboru zemědělství a potravinářství s názvem Infopult -  http://www.nzpk.cz/infopult-zadani-dotazu/ .
Zároveň bychom ještě rádi upozornili na odborný portál Agronavigátor, který obsahuje aktuální informace z oboru - http://www.agronavigator.cz , portál umožňuje také vyhledávání.
Z dalších knihoven by pro Vás mohly být užitečné např. Studijní a informační centrum České zemědělské univerzity v Praze (http://www.sic.czu.cz/cs/ ) nebo Informační centrum a Ústřední knihovna Mendelovy univerzity v Brně (http://www.mendelu.cz/cz/sluzby_sz/icuk ).
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.05.2011 09:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu