lidský mozek v bytech
Text dotazu
Dobrý den, je možné přepočítat lidskou paměť
průměrného člověka na byty. A jaká by to byla velikost. Mockrát vám děkuji.
Veselé Vánoce a šťastný nový rok.
Odpověď
Dobrý den,
obdobný dotaz jsme již v rámci služby Ptejte se knihovny řešili, odpověď naleznete v archivu Ptejte se knihovny (http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2007-2009/kapacita-lidskeho-mozku).
Kromě zdrojů uvedených v této odpovědi Vám můžeme doporučit i další články a knihy, v nichž se objevují odhady kapacity lidského mozku:
* ECHEVERRI, E. Limits of Capacity for the Exchange of Information in the Human Nervous System. IEEE Transactions on Information Technology in Biomedicine. 2006, roč. 10, č. 4, s. 803-808. Abstrakt je dostupný na http://ieeexplore.ieee.org/xpl/freeabs_all.jsp?arnumber=1225947 .
* LONG, Lyle N. ; GUPTA, Ankur. Scalable Massively Parallel Artificial Neural Networks. Plný text je volně dostupný na http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.84.2720&rep=rep1&type=pdf
* LONG, Lyle N. Scalable Biologically Inspired Neural Networks with Spike Time Based Learning. Plný text je volně dostupný na http://scripts.cac.psu.edu/users/l/n/lnl/papers/ieee2008final.pdf
* BILKSI, Tomasz. Digital and biological storage systems - a quantitative comparison. Abstrakt je dostupný na http://ieeexplore.ieee.org/xpl/freeabs_all.jsp?arnumber=4610074.
* NG, Gee Wah. Brain-mind machinery : brain-inspired computing and mind opening. Hackensack, NJ : World Scientific, (c)2009. s. 13-17. ISBN 9789812790255 ; 981279025X. Kniha je částečně volně dostupná v Google Books (http://books.google.com/books?id=WNN7dr95DEsC).
* LEVY, David N.L. Robots unlimited : life in a virtual age. Wellesley, MA : A K Peters, 2006. s.65. ISBN 1568812396 ; 9781568812397. Kniha je částečně volně dostupná v Google Books
(http://books.google.com/books?id=KcfCYC9Z8ysC)
* COOPER, Carry L. et al. Mental Capital and Wellbeing. Chichester, West Sussex, U.K. ; Ames, Iowa : Wiley-Blackwell, 2010. s. 944. ISBN 9781405185912 ; 1405185910. Kniha je částečně volně dostupná v Google Books (http://books.google.com/books?id=kyRCcB5aIzsC).
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.01.2011 13:16
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu