Lidové noviny z roku 1994
Text dotazu
Dobrý den,
měla bych dotaz na výtisk Lidových novin z roku 1994. Konkrétně se jedná o duben až srpen, popřípadě podzim 1994. Do své seminární práce bych potřebovala zjistit interpretaci genocidy ve Rwandě (probíhající v měsících duben až červen 1994 ) právě Lidových novin. Zkoušela jsem vyhledat tyto konkrétní výtisky v systému Kramerius i jinde na internetových stránkách. Bohužel jsem neuspěla. Ráda bych věděla, zda se tedy výtisky Lidových novin z dubna (nebo následujících měsíců) v archivu Národní knihovny nacházejí a zda je možné do nich eventuálně nahlédnout.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
Lidové noviny z roku 1994 jsou v Národní knihovně dostupné na mikrofilmu , který si můžete vypůjčit do studovny. Výpůjčky jsou možné po objednání (na základě platného čtenářského průkazu) do některé ze studoven vybavených prohlížečkou mikrofilmů, především Studovna společenských a přírodních věd . V této studovně si můžete i konkrétní stránku/článek i vytisknout.
Uvedené noviny  můžete vyhledat v bázi NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz, zadáním názvu do vyhledávacího formuláře.
Signatura mikrofilmu Lidových novin z roku 1994 je Mf C 008037-42.
Obor
Informace o knihovně
Okres
Praha
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.12.2015 16:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu