lidová tvořivost Rakouska
Text dotazu
Kde mám prosím najít lidovou tvořivost a národopis
Rakouska?? A soudni moc Rakouska jaká vlastně je?
Odpověď
Dobrý den,
z Vašeho dotazu není zřejmé, jaký druh informací k tématu potřebujete.
Pokud chcete obecný přehled, pouze uvést do problematiky rakouského národopisu, kulturních tradic apod., můžete využít průvodce a knihy o reáliích německy hovořících zemí, velké množství informací naleznete také na internetu:
* MYNARIK, Linda. Maturitní německé reálie : [Německo, Rakousko, Švýcarsko, Lichtenštejnsko, Lucembursko]. 1. vyd. Dubicko : INFOA, 2006.ISBN 80-7240-381-8.
* VRATIŠOVSKÝ, Karel. Landeskunde der deutschsprachigen Länder für den Studiengang Deutsch für den Fremdenverkehr. Teil II, Landeskunde Österreichs. 1. vyd. Hradec Králové : Gaudeamus, 2007. ISBN 978-80-7041-801-7.
* Rakousko : [turistický průvodce]. 2., dopl. vyd. Brno : Jota, 2009. ISBN 978-80-7217-656-4.
* CZERNIEWICZ-UMER, Teresa. Rakousko. 3., (rozš.) vyd. V Praze : Ikar, 2009. ISBN 978-80-249-1184-7.
* http://vseorakousku.cz/titulni_strana/rakousko_-_informace_o_zemi/
* http://www.euroskop.cz/381/sekce/politicky-system-rakouska/
Podrobnější informace k tématu - viz bibliografie lidového umění Rakouska:
* http://www.volkskunde.org/wp/?page_id=13
Zajímavé informací můžete nalézt také na stránkách Muzea lidového umění Rakouska ve Vídni:
http://www.volkskundemuseum.at/index.php?id=45
V Národní knihovně ČR a volně na internetu jsou k dispozici následující dokumenty:
* Österraichiche Zeitschrift für Volkskunde
* Österreich Lexikon : in zwei Bänden / herausgegeben von Richard Bamberger ... [et al.]  Nakl. údaje Wien : Verlagsgemeinschaft Österreich-Lexikon, c1995
* Heimatgaue : Zeitschrift für oberösterreichische Geschichte, Landes- und Volkskunde [elektronický zdroj]( http://www.ooegeschichte.at/Heimatgaue.561.0.html )
Další literaturu k tématu můžete dohledat prostřednictvím Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc , Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc , Jednotné informační brány: http://www.jib.cz/ či článkové databáze ANL: http://aleph.nkp.cz/cze/anl .
Otázku soudní moci v Rakousku řeší následující článek, zde se dozvíte o rakouské soudní moci vše podstatné:
* https://e-justice.europa.eu/contentPresentation.do?plang=cs&idCountry=at&idTaxonomy=16&member=1&vmac=-oe0dPG0kna018I26k5wgV-3KQ12YsrzSc8V2Jxm1jvcSkOXrtfEgU_9OW1U58R_Jwk8NhKcXU_0UyDiSu4g2AAAAsQAAAPJ
Obor
Antropologie, etnografie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.07.2011 11:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu