letiště v USA
Text dotazu
Dobrý den, můžete mi, prosím napsat 10 hlavních
letišť v USA a čím jsou tato letiště charakteristická? Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
omlouváme se za opožděnou odpověď. Informace o amerických letištích s největším počtem přepravených osob naleznete např. v těchto článcích:
* http://www.isitpacked.com/2010/11/20/top-10-busiest-airports-in-america/
* http://travel.exportfocus.com/index.php/2010/02/10/top-10-busiest-airports-in-the-us-in-2009/
* http://travel.exportfocus.com/index.php/2009/03/13/top-10-busiest-airports-in-the-us-in-2008/
* http://www.airportbug.org/articles35.html
Statistiky vytíženosti letišť podle počtu přepravených cestujících a nákladu pak na svých stránkách zveřejňuje organizace ACI (Airports Council
International):
* http://www.airports.org/cda/aci_common/display/main/aci_content07_c.jsp?zn=aci&cp=1-5-54-55_666_2
* http://www.airports.org/cda/aci_common/display/main/aci_content07_c.jsp?zn=aci&cp=1-5-54-4819_666_2
* http://www.airports.org/cda/aciommon/display/main/aci_content07_c.jsp?zn=aci&cp=1-5-54-57_666_2
a ve Spojených státech amerických organizace FFA (Federal Aviation Administration):
* http://www.faa.gov/airports/planning_capacity/passenger_allcargo_stats/passenger/
* http://www.faa.gov/airports/resources/data_stats/
Velmi podrobné informace o letištích na území USA naleznete na stránkách RITA (http://www.transtats.bts.gov/airports.asp ), letiště v Atlantě a Chicagu jsou dále popsaná např. v těchto příspěvcích:
* http://travel.usatoday.com/flights/story/2011/03/Beijing-airport-jumps-to-No-2-in-world-rankings/44906120/1
* http://chicago.cbslocal.com/2011/01/05/report-ohare-beats-busiest-u-s-airports-in-traffic-growth/
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.10.2011 10:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu