Les travaux de l'Institut d'Hygiène Publique de l'Etat Tschécoslovaque
Text dotazu
Přeji dobrý den, potřeboval bych vědět z citace uvedené níže, celý název časopisu, jeho ISSN a popř. jestli je jeho dostupnost v daném roce v republice nebo jenom v zahraničí. Autor uvádí v literatuře tuto citaci:
---
Drbohlav J.
L’epidemie de tularemie en Tcheco-slovaquie.
Les Trav. L’Inst. Hyg. Publ. L’Et. Tchécosl. 1937; 8: 79–97.
---
Odpověď
Dobrý den, celý název časopisu zní: Les travaux de l'Institut d'Hygiène Publique de l'Etat Tschécoslovaque. Jedná se o časopis, který vycházel od roku 1930 do roku 1938 pod záštitou Státního zdravotního ústavu v Praze. V zahraničních zdrojích je periodikum uvedené s ISSN: 0862-1292. Jak se zdá, v České republice vlastní časopis pouze Národní knihovna ČR. Jelikož se ovšem jedná o starší, cizojazyčné periodikum, je možné, že záznamy o něm uchovávají některé knihovny pouze v lístkových katalozích, jako je tomu v případě Národní knihovny. Záznam o periodiku můžete nalézt v Naskenovaných katalozích Národní knihovny: http://katif.nkp.cz/, katalogy: Generální katalog I., vlevo: TI - UŘ, TRAK - TRAW, dále číslo lístku vpravo: 1032. Vámi požadovaný svazek si můžete objednat přes formulář, který se zobrazí po kliknutí na "Objednat titul". Přes Váš e-mail budete informován o průběhu zpracování objednávky. Svazek je uložen v externím depozitáři v Hostivaři, počítejte prosím tedy s tím, že expedice svazku bude trvat nejméně jeden den. Pro objednání svazku přes Naskenované katalogy nemusíte být registrovaným čtenářem Národní knihovny, pro přístup k samotnému periodiku ve Všeobecné studovně Klementina je ovšem registrace již nezbytná.
Vámi uvedenou citaci článku jsme v periodiku ověřili. Článek J.Drahoslava: L´epidemie de tularémie en Tchecoslovaquie naleznete v VII.ročníku (1937) periodika Les travaux de l'Institut d'Hygiène Publique de l'Etat Tschécoslovaque na straně 79 – 97.
V rámci služeb Referenčního centra NK ČR Vám můžeme nechat zhotovit kopii článku na objednávku. Jedná se o službu placenou. Účtována je cena kopií (jedna stran A4 černobílá 2, -Kč), příplatek za přípravu předloh (30,- Kč), při zasílání poštou také: balné (35,- Kč) a poštovné ( dle váhy zásilky a ceníku České pošty s.p.) Viz. Ceník placených služeb a poplatků Národní knihovny České republiky: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_cenik.htm . Kopie pořízené na objednávku jsou určeny pouze k osobní potřebě objednavatele. Pokud byste měl o tuto službu zájem, pošlete, prosím, Vaši objednávku na e-mailovou adresu: reference@nkp.cz . Kromě plné citace by objednávka měla obsahovat Váš souhlas s cenovými podmínkami, prohlášení, že kopie jsou určeny pouze pro Vaši osobní potřebu a v případě zasílání zakázky poštou je důležitá i Vaše adresa.
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.10.2008 10:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu