Legislativa pro pořádání táborů
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat podle jakého
nařízení, vyhlášky či zákona se postupuje při pořádání táborů.
Odpověď
Dobrý den,
přehled legislativy vztahující se k pořádání táborů můžete nalézt v následujících publikacích:
* BEROUŠEK, Petr. Rádce pořadatelům a vedoucím dětských táborů jako zotavovacích akcí pro děti. Praha : Sondy, 2005. 168 s. : il., formuláře ; 20 cm. (Paragrafy do kapsy). ISBN 80-86846-05-9.
* BURDA, Jan, ŠLOSAROVÁ, Vladimíra a kol. Tábory a další zotavovací akce.
Praha : NIDM, 2008. 144 s. : il., formuláře ; 21 cm. ISBN 978-80-86784-59-5.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200810/contents/nkc20081809551_1.pdf
* FILOUŠ, Michal. Tábor a právo. 1. díl, Provozovatel tábora z pohledu práva. Brno : Mravenec, 2006. 72 s. ; 21 cm. ISBN 80-86994-11-2.
* FILOUŠ, Michal. Tábor a právo. 2. díl, Vedoucí na táboře z pohledu práva.
Brno : Mravenec, 2006. 68 s. ; 21 cm. ISBN 80-86994-12-0
* Příprava tábora / sestavili Jan Rudý, Jindřich Kačer. Brno : Mravenec,
2007. 46 s. : il. ; 21 cm. ISBN 978-80-86994-27-7.
* Tábory a jiné zotavovací akce : průvodce jejich přípravou. Praha : IDM MŠMT, 2004. 136 s. : il. ; 21 cm. ISBN 80-86033-93-7.
* rekreace v přírodě * dětské tábory * právní předpisy * příručky
* ŠTOLCOVÁ, Kateřina a kol. Hygiena a zdraví nejen na táboře : podle původní aktualizace "Hygienické minimum" z května 2004 vyhlášky 106/2001 dle novely vyhláškou 148/2004 ze dne 24.3.2004. Brno : Mravenec, 2006. 36 s. : il. ; 21
cm. ISBN 80-86994-04-X.
Na internetových stránkách České rady dětí a mládeže je k dispozici ke stažení publikace "Právní minimum vedoucího dětského kolektivu" vydané za pomoci grantu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR - http://www.crdm.cz/view.php?cisloclanku=2004030501. Stránky nabízejí ke stažení také vybrané právní normy vztahující se k problematice - http://www.crdm.cz/view.php?cisloclanku=2004062901.
Další užitečný dokument "Právní aspekty pořádání dětských táborů" je vystaven také na stránkách České tábornické unie - http://www.ctujm.cz/kestazeni/pravniaspektytabory2010.doc.
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.06.2010 11:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu