Legionář Rudolf Veselý
Text dotazu
Dobrý den,
dalo by se prosím něco zjistit o příbramském uzenáři Rudolfu Veselém, legionáři za 1. světové války?
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
moc podrobností se mi zjistit nepodařilo. Rudolf Veselý se narodil 12. 4. 1877 v Příbrami, byl to řezník a uzenář, v letech 1904 až 1905 žil na Březových Horách 79 a později v Králově Dvoře. Působil jako střelec 32. pluku Gardského v Itálii.
Doporučuji obrátit se i na Státní okresní archiv Příbram (soka-pribram@soapraha.cz) nebo na Československou obec legionářskou v Praze (sekretariat@sol.cz).
Použité zdroje
VELFL, Josef, Jana BAREŠOVÁ a Jarmila ŠÁROVÁ. Legionáři z Příbramska. Vyd. 1. Příbram: Státní okresní archiv : Okresní muzeum, 2002. 203 s. : il. ISBN 80-902821-2-1.
KORBEL PODBRDSKÝ, Jaroslav. Místopis Březových Hor: Měšťané, obchodníci a řemeslníci (asi 1880 - 1925) [online]. Příbram: Spolek Prokop, 2005, 65 s. [cit. 2017-06-02]. Dostupné z: http://www.spolek-prokop-pribram.cz/[…]/MistopisBrH4.pdf.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Příbram
Knihovna
Knihovna Jana Drdy Příbram
Datum zadání dotazu
02.06.2017 09:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu