léčivé zdroje
Text dotazu
Hledáme seznam a mapu léčivých zdrojů, tedy minerálních a termálních vod, léčivých bahen a rašeliny (nepočítaje v to klimatické lázně).Včetně již nevyužívaných léčivých zdrojů, včetně zaniklých lázní.
Odpověď
Dobrý den,
k Vašemu dotazu jsem v prostředí volného internetu nenalezla žádný ucelený přehled
léčivých zdrojů, tj. minerálních a termálních vod, léčivých bahen a rašeliny.
Níže uvádím kontakty, internetové zdroje, případně publikace, které by Vám mohly
býti užitečné:
Ministerstvo zdravotnictví České republiky, respektive Odbor Český inspektorát lázní a zřídel
adresa: Palackého náměstí 4, 128 01 Praha 2, tel.: 224 972 403, fax: 224 915 997
e-mail: cil@mzcr.cz
(viz url http://www.mzcr.cz/Odbornik/obsah/cesky-inspektorat-lazni-a-zridel_1054_3.html)
Zdroj: Jednotná informační brána (www.jib.cz)
Voda v České republice.  [Il. Karel Kubíček ; odp. red. Josef Hladný, Jan Němec
; fot. Agentura ochrany přírody a krajiny ČR ; spolupr. Jan Němec, M. Vrabec, Martin
Škarda ; ved. kol. Vladimír Blažek, Ministerstvo zemědělství Česko].  Praha : Consult, 2006.
253 s. ISBN 80-903482-1-1.
Zdroj -  Souborný katalog České republiky (SK ČR www.caslin.cz)
Minerální a ostatní podzemní vody na Mostecku / Stanislav Hurník. -- V Mostě : Oblastní muzeum : Jiří Švejda, 2004. -- 110 s., [16] s. barev. obr. příl. : il., mapy ; 23 cm
ISBN 80-239-6736-3 (v knize neuvedeno : brož.)
Průvodce po minerálních pramenech. I., Minerální prameny Českého lesa / [text a fotografie] Jiří Milota, Jaromír Bartoš. -- Vyd. 1.. -- Mariánské Lázně : Český svaz ochránců přírody, ZO ČSOP Kladská, 2008. -- 66 s. : barev. il., mapy ; 16 cm
ISBN 978-80-254-5870-9 (v knize neuvedeno : brož.)
Průvodce po minerálních pramenech. II., Minerální prameny Tepelska / [text a fotografie] Jiří Milota, Jaromír Bartoš. -- Vyd. 1.. -- Mariánské Lázně : Český svaz ochránců přírody, ZO ČSOP Kladská, 2008. -- 66 s. : barev. il., mapy ; 16 cm
ISBN 978-80-254-5866-2 (v knize neuvedeno : brož.)
Průvodce po minerálních pramenech. III., Minerální prameny Mariánskolázeňska / [text a fotografie] Jiří Milota, Jaromír Bartoš. -- Vyd. 1.. -- Mariánské Lázně : Český svaz ochránců přírody, ZO ČSOP Kladská, c2009. -- 64 s. : il. (převážně barev.), mapy ; 16 cm
ISBN 978-80-254-6930-9 (v knize neuvedeno : brož.)
Minerální prameny Zlínského kraje / Michal Girgel, Jaroslav Hrabec, Pavel Šnajdara. -- Zlín : Zlínský kraj, 2008. -- 116 s. : il. (převážně barev.), mapy, faksim. ; 24 cm
ISBN 978-80-254-4337-8 (v knize neuvedeno : brož.) : neprodejné
Encyklopedie lázní a léčivých pramenů v Čechách, na Moravě a ve Slezsku / Stanislav Burachovič a Stanislav Wieser. -- 1. vyd.. -- Praha : Libri, 2001. -- 456 s. : il. (některé barev.), portréty ; 22 cm
ISBN 80-7277-048-9 (váz.)   ISBN 80-7277-049-7 (chyb.)  : Kč 595,00
Minerální vody Severočeského kraje / Georgij Kačura. -- Praha : Ústřední ústav geologický, 1980. -- 178 s. : il., fot.
Minerální vody Východočeského kraje / Ján Jetel, Lýdia Rybářová. -- Vyd. 1.. -- Praha : Ústřední ústav geologický, 1979. -- 228 s., [10] s. obr. příl. : il., mapy ; 20 cm
Minerální vody Západočeského kraje / Margarita Kolářová, Vlastimil Myslil. -- Praha : Ústřední ústav geologický, 1979. -- 286 s. : il.
Minerální vody Severomoravského kraje / Radan Květ, Georgij Kačura.. -- Vyd. 1.. -- Praha : Ústřední ústav geologický, 1978.. -- 173 s., [17] s. obr. příl. (některé složené).
Minerální vody Středočeského a Jihočeského kraje / Margarita Kolářová.. -- Vyd. 1.. -- Praha : Ústřední ústav geologický, 1978.. -- 134 s., 2 skl. příl.
Minerální vody Jihomoravského kraje / Radan Květ, Georgij Kačura.. -- Vyd. 1.. -- Praha : Ústřední ústav geologický, 1976.. -- 151 s., [9] s. obr. příl. (některé složené).
Československé štátne kúpele a žriedla : 1948-1973 = Československé státní lázně a zřídla. -- Bratislava : Pravda, [1973]. -- 27 s., fot. příl.
Minerální vody / Ota Hynie. -- 1. vyd.. -- Praha : Nakladatelství ČSAV, 1963. -- 797 s., 259 obr. + 2 příl.
Hydrogeologie ČSSR. II., Minerální vody / Ota Hynie. -- Praha : ČSAV, 1963. -- 797 s. : il.
Sto léčivých míst jižních Čech / Marie Holečková, Pavel Kozák ; [fotografie Marie Holečková]. -- 2. vyd.. -- Beroun : Nakladatelství MH, 2003. -- 83 s. : il. ; 22x23 cm
ISBN 80-903023-0-0 : 199.00 Kč
Zdroj: Volný internet
http://www.hamelika.cz/prameny/LITERATURA.htm
http://relax.lidovky.cz/ln-zdravi.asp?c=A090602_101434_ln-zdravi_glu
http://everest.natur.cuni.cz/u3v/aktualni.php#lazne
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rašeliniště
http://www.komora.cz/pomahame-vasemu-podnikani/pripominkovani-legislativy-2/nove-materialy-k-pripominkam-1/nove-materialy-k-pripominkam/25-10-nv-ochranna-pasma-prirodnich-lecivych-zdroju-mineralni-vody-t-25-2-2010.aspx
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
22.12.2010 15:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu