Kvantitativní metody
Text dotazu
Dobrý den,
potřebuji ve své bakalářské práci využít kvantitativní metodu. Mám na vybranou mezi analýzou časových řad nebo regresní a kolerační analýzou. Téma se týká vývoje nezaměstnanosti. Která metoda je vhodnější, ale také by mě zajímalo, která metoda je snazší na pochopení a zpracování. Nechci se pouštět do nějakých složitých výpočtů.
Děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
pracovníkům služby Ptejte se knihovny bohužel nepřísluší hodnotit zvolené metody nebo určovat, která by pro Vaši práci byla nejvhodnější. Tuto záležitost byste měl konzultovat spíše s vedoucím své práce.
Níže uvádíme některé publikace, které se zmíněnými kvantitativními metodami zabývají a mohly by Vám při rozhodování pomoci. Citace jsme nalezli v elektronickém katalogu NK ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc), informace o možnostech výpůjčky v Národní knihovně se nacházejí pod ikonou Exempláře.
* Seger, Jan. Analýza časových řad. Praha: Česká společnost pro jakost, 1991. 20 s.
* Arlt, Josef, Arltová, Markéta a Rublíková, Eva. Analýza ekonomických časových řad s příklady. Vyd. 2. Praha: Oeconomica, 2004. 146 s. ISBN 80-245-0777-3.
* Sebera, Martin, Klárová, Renata a Zháněl, Jiří. Časové řady. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2014. 53 s. ISBN 978-80-210-6698-4. Obsah: http://www.obalkyknih.cz/file/toc/88338/pdf
* Šimsová, Jana. Časový vývoj nezaměstnanosti v rámci Ústeckého kraje. Vyd. 1. Ústí nad Labem: Univerzita Jana Evangelisty Purkyně, 2005. 49 s. Acta Universitatis Purkynianae; 118. Studia statistica. ISBN 80-7044-753-2.
* Karpíšek, Zdeněk a Drdla, Miloš. Statistické metody. Vyd. 5. Brno: Zdeněk Novotný, 2001, ©1997. 97 s. Studijní text pro studium BA Hons. ISBN 80-214-1832-X.
* Klímek, Petr. Ekonometrie: studijní pomůcka pro distanční studium. Vyd. 3., upr. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2010. 158 s. ISBN 978-80-7318-942-6. Obsah: http://www.obalkyknih.cz/file/toc/39063/pdf
* Macek, Jan et al. Ekonomická a sociální statistika. 1. vyd. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2008. 240 s. ISBN 978-80-7043-642-4. Obsah: http://www.obalkyknih.cz/file/toc/14427/pdf
* Svatošová, Libuše a Kába, Bohumil. Statistické metody II. Vyd. 1. V Praze: Česká zemědělská univerzita, Provozně ekonomická fakulta, 2008. 107 s. ISBN 978-80-213-1736-9. Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200802/contents/nkc20081788634_1.pdf
* Klímek, Petr. Úvod do ekonometrie a hospodářské statistiky. Vyd. 1. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2006. 143 s. ISBN 80-7318-427-3. Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200610/contents/nkc20061656208_1.pdf
* Kaňka, Miloš a Malec, Lukáš. Učebnice kvantitativních metod. Vyd. 1. Praha: Idea servis, 2011. 248 s. ISBN 978-80-85970-71-5. Obsah: http://www.obalkyknih.cz/file/toc/62623/pdf
* Budíková, Marie, Králová, Maria a Maroš, Bohumil. Průvodce základními statistickými metodami. 1. vyd. Praha: Grada, 2010. 272 s. Expert. ISBN 978-80-247-3243-5. Obsah: http://www.obalkyknih.cz/file/toc/28639/pdf
* Klímek, Petr. Ekonomické aplikace statistiky a data miningu. 1. vyd. Bučovice: Martin Stříž, 2008. 342 s. ISBN 978-80-87106-10-5. Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200803/contents/nkc20081791223_1.pdf
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
25.02.2015 16:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu