Kuřička hadcová
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdo v r.1988 nově pro vědu popsal Kuřičku hadcovou (minuartia smejkalii)? nepodařilo se mi to najít. je tam více jmen ale nevyplývá z kontextu kdo se o popsání zasloužil. Moc předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den, ve zdrojích, které jsme k tomuto tématu nalezli, se za názvem kuřičky hadcové objevuje příjmení Dvořáková, podle zavedených zvyklostí se takto uvádí jméno osoby, která druh popsala.
Bližší informace byste mohla ještě získat z následujícího článku (z databáze ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících - http://sigma.nkp.cz/cze/anl):
KOLÁŘ, Filip; VÍT, Petr. Endemické rostliny českých hadců . [Část] 3 , Rožec kuřičkolistý a kukuřička Smejkalova. 4 il. In: Živa. -- ISSN 0044-4812. -- Roč. 56, č. 3 (2008), s. 111-113.
Přehled zdrojů:
* Černý a červený seznam cévnatých rostlin České republiky (stav v roce 2000) = Black and red list of vascular plants of the Czech Republic - 2000 / editor František Procházka ; autoři Petr Bureš ... [et al.]. -- Praha : Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky, 2001. -- 146 s., [24] s. obr. příl. : barev. il. ; 23 cm. -- (Příroda : sborník prací z ochrany přírody ; 18). ISBN 80-86064-52-2 (brož.)
http://www.naturabohemica.cz/minuartia-smejkalii/
http://www.usbe.cas.cz/cervenakniha/texty/tax_skupiny/lustyk_N2K.pdf
http://www.ochranaprirody.cz/res/data/078/011224.pdf.
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.09.2009 17:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu