Kniha s právními předpisy
Text dotazu
Ústava ČR (úst. Zák. č. 1/1993 Sb.).
Listina základních práv a svobod (úst. zák. č. 2/1993 Sb.).
Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce.
Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách.
Zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník.
Děkuji moc za odpoveď.
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Odpověď na Váš dotaz jsme vyhledávali prostřednictvím Souborného katalogu ČR (https://www.nkp.cz/katalogy-a-db/souborny-katalog-cr/knihy a portálu Knihovny.cz) a také na portálu Knihovny (https://www.knihovny.cz/). Pomocí klíčových slov jsme ale nenalezli jednu publikaci, která by v sobě obsahovala všechny uvedené právní předpisy.
Vydání ústavy v sobě zpravidla obsahuje i Listinu základních práv a svobod, z nejnovějších vydání vybíráme následující. Odkazy do Souborného katalogu ČR ukazují i seznam knihoven, které mají titul k dispozici:
ČESKO. Úplné znění Ústavního zákona České národní rady č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky; Úplné znění Usnesení České národní rady č. 2/1993 Sb., o vyhlášení Listiny základních práv a svobod jako součásti ústavního pořádku České republiky: některé další související právní předpisy. Vydání: osmnácté. Praha: Armex Publishing s.r.o., 2023. 61 stran. ISBN 978-80-87451-92-2.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=009758463&local_base=SKC
ČESKO. Ústava ČR; Listina základních práv a svobod: změny zákona o volbách do Parlamentu ČR; Parlament ČR, Ústavní soud, ombudsman, ministerstva; Antidiskriminační zákon, zákon o Sbírce zákonů: redakční uzávěrka 1.7.2021. Ostrava: Sagit, 2021. 288 stran. ÚZ: úplné znění.; 1438. ISBN 978-80-7488-475-7.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=009309902&local_base=SKC
Zákoník práce například zde:
ČESKO. Zákoník práce: aktuální znění zákoníku práce se všemi změnami k 1.1.2023: redakční uzávěrka 9.1.2023. Ostrava: Sagit, [2023]. 144 stran. ÚZ: úplné znění; číslo: 1520. ISBN 978-80-7488-561-7.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=009715507&local_base=SKC
ROUČKOVÁ, Dana. Zákoník práce k 1. 1. 2023: se stručným souhrnným komentářem, zkušenosti z aplikace některých ustanovení s přihlédnutím k soudní judikatuře, vzorové příklady výpočtu dovolené a náhrady mzdy podle § 192. 20. aktualizované vydání. Olomouc: Nakladatelství ANAG, [2023], ©2023. 196 stran. Práce, mzdy, pojištění. ISBN 978-80-7554-375-2.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=009694880&local_base=SKC
Občanský zákoník:
Občanský zákoník [ÚZ 2023 č. 1513]: velké změny občanského zákoníku od ledna 2023. Ostrava: Sagit, 2023. 336 stran. ÚZ: úplné znění; číslo: 1513. ISBN 978-80-7488-553-2.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=009703034&local_base=SKC
Zákon o sociálních službách:
MACH, Petr. Zákon o sociálních službách: komentář. 1. vydání. Praha: Wolters Kluwer ČR, 2019. ix, 371 stran. Komentáře Wolters Kluwer. ISBN 978-80-7552-246-7.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=008217811&local_base=SKC
Všechny uvedené právní předpisy jsou dostupné i online na portálu Zákony pro lidi:
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1993-1
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1993-2
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-262
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-89
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-108
Doporučujeme Vám ale obrátit se i na knihovny specializující se na právnickou literaturu (například Knihovna Právnické fakulty UK v Praze https://knihovna.prf.cuni.cz/), kde mají jistě větší přehled o vydaných právnických publikacích a třeba Vám dovedou poradit lépe.
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.08.2023 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu