Ktera armada dobyla Berlin? Americane, nebo Rusove?
Text dotazu
Ktera armada v roce 1945 dorazila oficialne jako prvni armada do Berlina? A byly pred touto armadu uz nejake predvoje?
Odpověď
Dobrý den, odpovědi na váš dotaz se věnovala knihovna Historického kabinetu FF UK.
Pro základní informaci odkazujeme na:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bitva_o_Berl%C3%ADn
Pro podrobnější studium této problematiky viz např.:
Ryan, Cornelius: Poslední bitva, Praha: NLN 1993
Read, Anthony -  Fisher, David: Pád Berlína, Praha : BB art, c2006
Bahm, Karl. Berlín 1945: Konečné zúčtování. Český Těšín : Ottovo nakladatelství, 2005.
Některé čistě vojenské informace viz též bakalářská práce:
Lepeška, Jan: Stalingrad - Berlín. Vítězství sovětských vojsk ve druhé světové válce, Praha: FF UK 2006.
https://is.cuni.cz/webapps/zzp/detail/26772/?lang=cs
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna Filozofické fakulty UK
Datum zadání dotazu
17.09.2015 11:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu