Kroftovy domy
Text dotazu
Kdy byly postaveny Kroftovy domy v Plzni a proč se jim tak říká?
Odpověď
Dobrý den,
tzv. Kroftovy domy - nájemné domy Prazdroje na Rokycanské třídě - byly postaveny v letech 1930-1932 ing. arch Bohumilem Chvojkou. Byly pojmenovány na počest předsedy správní rady Měšťanského pivovaru JUDr. Richarda Krofty, který funkci vykonával v letech 1922-1933.
Zdroj:
1. Domanický, Petr, 1973-
Zápal, Chvojka, Neckář a další architekti meziválečné Plzně : [katalog k výstavě / připravili Petr Domanický, Radovan Kodera, Stanislav Bukovský]. -- Plzeň : Nadační fond Naděje třetího tisíciletí, 2007. -- [45] s. : il.
2. Archiv Plzeňského Prazdroje
Obor
vse
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
18.12.2008 10:16
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu