Krize dětského výtvarného projevu
Text dotazu
Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem vhodné literatury k diplomové práci na téma krize dětského výtvarného projevu a výtvarný projev dětí v 7 a 8 ročníku ZŠ. mockrát děkuji za tipy
Odpověď
Dobrý den,
zasíláme seznam literatury na zadané téma.
Cognet, Georges. Dětská kresba jako diagnostický nástroj. Vyd. 1. Praha: Portál, 2013. 203 s. ISBN 978-80-262-0499-2.
Francová, Jana a kol. FK 15: umění autorské knihy a výtvarná výchova. Vydání první. Brno: Masarykova univerzita, 2016. 209 stran. ISBN 978-80-210-8471-1.
Stehlíková Babyrádová, Hana et al. Výzkum ontogenetických, typologických a interpretačních aspektů současných výtvarných projevů žáků základních a středních škol: (aktuální příspěvek k teorii a praxi výtvarné pedagogiky) [CD-ROM]. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2012. Požadavky na systém: internetový prohlížeč, prohlížeč obrázků (JPG). ISBN 978-80-210-6039-5.
Slavík, Jan a kol. Dětská zkušenost s výtvarným projevem a vizuální kulturou: informace z výzkumu NIPOS - interpretace dotazníkových položek. Praha: Univerzita Karlova v Praze, Pedagogická fakulta, 2006. 52 s., [10] l. příl. ISBN 80-7290-273-3.
Podlipský, Rudolf a kol. Tvořivost ve výtvarné výchově a její účinky na všeobecné vzdělávání. První vydání. Plzeň: ZČU v Plzni, 2017. vi, 266 stran. ISBN 978-80-261-0728-6
Stehlíková Babyrádová, Hana a kol. Vize v umění a ve výchově uměním. První vydání. Brno: Barrister & Principal, 2016. 198 stran. ISBN 978-80-7485-112-4.
Šobáňová, Petra. Metodický materiál k pedagogické praxi ve výtvarné výchově [CD-ROM]. 1. vydání. V Olomouci: Univerzita Palackého, 2015. ISBN 978-80-244-4756-8.
Stehlíková Babyrádová, Hana et al. Téma - akce - výpověď: projektová metoda ve výtvarné výchově. 1. vydání. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2015. 183 stran. Monografie. ISBN 978-80-244-4506-9.
Bečvářová, Ivana. Výtvarná dramatika v pedagogické praxi: netradiční činnosti pro předškolní a školní věk. Vydání první. Praha: Portál, 2015. 119 stran. ISBN 978-80-262-0906-5.
Stehlíková Babyrádová, Hana a kol. Trasy: výzkum historických a inovativních aspektů umění a edukace. Vydání první. Brno: Masarykova univerzita, 2014. 255 stran. ISBN 978-80-210-7544-3.
Lasotová, Dáša a Bejlovec, Radim. Metodika výuky výtvarné výchovy na 2. stupni základních škol a středních školách z pohledu pedagogické praxe - náměty pro začínajícího učitele. 1. vyd. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2010. 101 s. ISBN 978-80-7368-892-9.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Městská knihovna v Přerově
Datum zadání dotazu
06.12.2017 18:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu