Kritika díla Maryša od F. X. Šaldy
Text dotazu
Hezký den
Potřeboval bych opis nebo ofocený text kritiky F.X.Šaldy na dílo Maryša od Viléma Mrštíka v Kritických Rozhledech. Mnohokrát děkuji
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Kritika F. X. Šaldy, na kterou se ptáte, původně vyšla v periodiku s názvem Rozhledy sociální, politické a literární (později Rozhledy národohospodářské, sociální, politické a literární), v ročníku III, 1894, na stránkách 689 – 694.
Zde připojujeme odkaz na záznam titulu v Souborném katalogu ČR, kde naleznete také seznam knihoven, které mají periodikum k dispozici:
Rozhledy národohospodářské, sociální, politické a literární. Chrudim: Josef Pelcl, 1892-1909.
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002338316&local_base=SKC.
Tato kritika vyšla i souborném díle F. X. Šaldy, které v digitálně formě zpřístupňuje Ústav pro českou literaturu AV ČR (zde díla F. X. Šaldy: https://service.ucl.cas.cz/edicee/soubory-del/soubor-dila-f-x-saldy). Konkrétně v díle Kritické projevy II. naleznete Šaldovu kritiku díla Maryša. Text jsme pro jistotu porovnali i s originálním vydáním v časopise a je totožný. Prohlížet ho můžete zde na stránkách 59 – 68: https://service.ucl.cas.cz/edicee/data//soubory/FXS/KP2/KP2.pdf.
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
02.03.2023 19:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu