Kriminalita v dopravě
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda byste mi někdo nedokázal poradit literaturu, která by se hodila k tématu mé bakalářské práce.
Téma: Kriminalita v dopravě jako součást zvláštní části kriminologie
Máme mít 30 zdrojů a nějak se mi nedaří je dát dohromady. Nevím, zda neumím hledat, ale každopádně bych chtěla poprosit, zda byste mi neposkytl seznam nějaké literatury, která by k tomuto tématu mohla být platná.
K tématu: Kriminalita v dopravě se myslí pouze silniční. Zahrnuji tam dopravní nehody, trestné činy v dopravě, přestupky NE.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel v našich katalozích a databázích jsme příliš dokumentů, které můžete využít nenašli. Zkuste se se svým dotazem obrátit spíše na knihovnu policejní akademie http://www.polac.cz/knihovna/ či vašeho vedoucího práce, který by Vám měl být schopen poradit alespoň v kterých databázích hledat. A dále bychom Vám poradili čerpat ze seznamů literatury v knihách, které jste již využila.
Nevíme, zda Vás zajímá pouze kriminologie v ČR či i v zahraničí a jak staré dokumenty Vás zajímají, ale podle Vašeho zadání se nám podařilo vyhledat alespoň tyto dokumenty:
* Vaja, Jan, ed. Automobilové nehody: Doplněk: Doprava motorovými vozidly a jich zdanění: Nový zákon ze dne 12. dubna 1935 č. 77 Sb. z. a n. a prováděcí vládní nařízení ze dne 4. července 1935 č. 153 Sb. z. a n.: Praktická příručka pro bezpečnostní orgány, úřady financní a celní, pojišťovny, majitele koncesovaných doprav osob a majitele koncesovaných doprav nákladů. V Náchodě: Jan Vaja, 1935. 101 s.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000707494&local_base=NKC ]
* Soušek, Radovan a kol. Krizové řízení v dopravě. Vyd. 1. Pardubice: Institut Jana Pernera, 2002. 217 s. ISBN 80-86530-06-X.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001197428&local_base=NKC ]
* Kočí, Roman a Kučerová, Helena. Silniční právo. Vyd. 1. Praha: Leges, 2009. 413 s. Praktik. ISBN 978-80-87212-10-3.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001866281&local_base=NKC ]
* Duchoň, Bedřich et al. Výzkumná studie pro řešení dílčí etapy roku 2006. Praha: ČVUT, 2006. 30 l. ISBN 80-01-03634-0.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001711176&local_base=NKC ]
* Krsek, Martin a Zubík, Martin. Tramvajové neštěstí v Ústí nad Labem 13. července 1947. Ústí nad Labem: Město Ústí nad Labem, 2007. 78 s. Memorabilia ustensis; sv. 12. ISBN 978-80-86646-22-0.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001724897&local_base=NKC ]
K vyhledávání jsme použili tato klíčová slova: kriminalita, doprava, nehody. Tato klíčová slova jsme pak různě kombinovali v tzv. rozšířeném vyhledávání v jednotlivých databázích.
Doporučovali bychom Vám dále vyhledávat např. v souborném katalogu Caslin http://aleph.nkp.cz/cze/skc a jednotné informační bráně www.jib.cz.
V možnostech této služby je pouze dohledání literatury do plus mínus pěti záznamů. Pokud byste měla zájem o vyhledání většího množství titulů, jedná se již o vytvoření tzv. rešerše. Musela byste si tedy zažádat o vytvoření rešerše přes objednávkový formulář, dostupný z našich stránek www.nkp.cz. Tato služba je však placená. Více, včetně objednávacího formuláře viz: http://www.nkp.cz/sluzby/reserse
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.04.2014 14:37
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu