Kriminalita mládeže
Text dotazu
úvaha , referáty a publikované články na téma kriminalita mládeže, způsob , formy a metody prevence nárůstu kiminality mládeže
Odpověď
Dobrý den,
zasíláme Vám záznamy 3 článků s anotacemi.
Tiskový výstup z databází NPKK 13.12.2006
1.
Neradostná statistika / Langer, Václav [Autor] . -- Graf. -- čeština
In: Závislosť [Slovensko]. -- Roč. 8, č.28/29 (2000), s.30
Problematika kriminality mládeže, charakter jej trestnej činnosti. Nárast trestných činov spáchaných pod vplyvom drog či v súvislosti s drogami. Rozdelenie osôb páchajúcich takúto trestnú činnosť do skupín. mládež ; kriminalita ; trestný čin ; delikvence mládeže ; toxikomanie ; statistická data
; 1993 ; 1997 343.915 ; 178.8 BAE025
2.
Několik úvah o příčinách a podmínkách trestné činnosti dětí a mládeže / Sovák, Zdeněk [Autor] -- čeština
In: Otec, dítě, rodina [Česko]. -- Roč. 1, č.2 (1994), s.5-6
Hlavní příčiny a podmínky delikventního chování, par. 292 trestního řádu - zjišťování poměrů mladistvých, ochranná výchova. mládež ; dítě ; porucha chování ; kriminalita ; trestný čin ; delikvence mládeže 76.58 ; 344 ABA012
3.
Trendy kriminality v ČR z pohledu roku 2000 / Marešová, Alena [Autor] , Scheinost, Miroslav [Autor] . -- Res. angl., 3 grafy, 1 obr. -- čeština -- lit.15
In: Sociologický časopis [Česko]. -- Roč. 37, č.1 (2001), s.23-41
Vývoj kriminality v ČR v posledních 5 letech a její stav v roce 2000. Druhy kriminality a jejich zastoupení, nové jevy v kriminalitě, pachatelé trestných činů (včetně dětí a mladistvých), oběti kriminality, současné trendy a předpokládaný vývoj v této oblasti. Problematice kriminality je věnováno několik dalších článků tohoto čísla. kriminalita ; delikvence mládeže ; statistická data 343.915 ABA012
Váš dotaz však spadá do oblasti rešeršních služeb, které naše knihovna na našich webových stránkách nabízí. Na základě vyplněné žádosti https://svkpk.cz/pro-verejnost/prezencni-sluzby/specialni-studovna/ ), Vám rešerši zpracujeme. Jedná se o placenou službu.
Pokud byste neměla zájem o tuto službu, doporučujeme Vám databázi Národní knihovny České články (ANL) https://aleph.nkp.cz/cze/anl nebo databázi Národní pedagogické knihovny Komenského https://katalog.npmk.cz/?locale=cs#!/.
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
19.12.2007 09:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu