kriminalita japonské mládeže
Text dotazu
hledám literaturu popisující kriminalitu japonské mládeže, kterou by bylo možné i vypůjčit v rámci MVS v Čechách pro moji čtenářku.
Odpověď
Dobrý den,
literatura na téma Vaší tazatelky v podstatě v ČR není (hledali jsme v Jednotné informační bráně, Souborném katalogu knih a katalogu Národní knihovny). Výsledek je uveden níže, zmíněné publikace jsou dostupné v NK ČR:
*
JOHNSTON, William. Geisha, harlot, strangler, star: a woman, sex, and morality in modern Japan [online]. New York: Columbia University Press, ©2005. Asia perspectives [cit. 2015-04-09]. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10183356. Přístup je možný pro registrované uživatele NK ČR, v rámci MVS lze zhotovit kopii v rozsahu kapitoly.
*
JOHNSON, David T. The Japanese way of justice: prosecuting crime in Japan [online]. Oxford [England]: Oxford University Press, 2002. Studies on law and social control [cit. 2015-04-09]. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10084745. Přístup je možný pro registrované uživatele NK ČR, v rámci MVS lze zhotovit kopii v rozsahu kapitoly.
*
JAPONSKO. Saikō Saibansho. Outline of criminal justice in Japan. [Tokyo]: Supreme Court of Japan, 2005. 42 s., 2 s. obr. příl.
*
White paper on crime. [Tokyo]: Research and Training Institute, Ministry of Justice, 2004- .
*
KRUTSKÝ, Ivan. Japonská trestní justice a prokuratura. Praha: Institut pro kriminologii a sociální prevenci, 1991. 52 s. Prameny.
Zahraniční publikace, které nejsou na území ČR jsme hledali ve WorldCatu na adrese: http://www.worldcat.org/  Bohužel stejně jako v našich katalozích i ve WorldCatu chybí anotace, takže není možné ověřit míru relevance výsledků.
FUJIMOTO, T. (1994). Crime problems in Japan. Tokyo, Institute of Comparative Law in Japan, Chuo University Press.
CLIFFORD, W. (1976). Crime control in Japan. Lexington, Mass, Lexington Books.
SATŌ, K. (1984). Why is there less crime in Japan. Tokyo, Japan, Japan Foundation, Office for the Japanese Studies Center.
LEONARDSEN, DAG, PROFESSOR. (2010). Crime in Japan. Palgrave Macmillan. http://www.myilibrary.com?id=291177.
THORNTON, R. Y., & ENDŌ, K. (1992). Preventing crime in America and Japan: a comparative study. Armonk, N.Y., M.E. Sharpe.
LEONARDSEN, D. (2010). Crime in Japan: paradise lost? Houndmills, Basingstoke, Hampshire, Palgrave Macmillan.
WESTERMANN, T. D., & BURFEIND, J. W. (1991). Crime and justice in two societies: Japan and the United States. Pacific Grove, Calif, Brooks/Cole Pub. Co.
DOLAN, R. E., & WORDEN, R. L. (1992). Japan: a country study. Washington, D.C., Federal Research Division, Library of Congress.
PARKER, L. C. (2013). Crime and justice in Japan and China: a comparative view. Durham, N.C., Carolina Academic Press.
JAPAN. (1980). Crime prevention and the quality of life: national statement of Japan. Tokyo, [publisher not identified].
LEONARDSEN, D. (2004). Japan as a low-crime nation. Houndmills, Basingstoke, Hampshire, Palgrave Macmillan.
Ať se Vaše čtenářka podívá ještě do KVK katalogu: http://www.ubka.uni-karlsruhe.de/kvk.html, ale většina výsledků byla stejně z WorldCatu. Na články doporučujeme portál JIB+ na adrese: http://www.jib.cz/jibplus  - alespoň nějaká šance na články v ČR.  Národní knihovna má k dispozici databázi Library Press Display (odkaz: http://library.pressdisplay.com/pressdisplay/viewer.aspx), kde po zadání klíčových slov: Japonsko a kriminalita vyběhlo 122 odkazů na novinové články, pokud upřesníme zadání na young people, tak výsledek nemáme v pravdě žádný.  Dále doporučujeme Google Scholar na stránce: https://scholar.google.cz/.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
08.04.2015 12:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu