Křesťanské obřady
Text dotazu
Hledám relevantní zdroje, ve kterých by byly popsány křesťanské obřady související s narozením dítěte, uzavřením manželství a úmrtím
Odpověď
Dobrý den,
k problematice, která vás zajímá, můžeme doporučit následující knihy. Jsou vyhledané v elektronickém katalogu NK ČR, www.nkp.cz, katalogy a databaze, baze NKC. Vyhledávat lze podle klíčových slov (předmětových hesel), katalog je volně přístupný. Pokud máte platný čtenářský průkaz, můžete si knihy do studovny objednat ze  vzdáleného přístupu. Informace na www.nkp.cz.
Zdroje:
GENNEP, van Arnold. Přechodové rituály. Systematické studium rituálů. Praha: Lidové noviny, 1996.
WATTS, Alan W. Mýtus a rituál v křesťanství. Praha: Tomáš Janeček a Pragma, 1995.
ERIKSEN, Thomas Hylland. Sociální a kulturní antropologie. Příbuzenství, národnostní příslušnost, rituál. Praha: Portál, 2008.
aj.
Na internetu jsou informace k problematice např.:
http://dspace.k.utb.cz/bitstream/handle/10563/13793/posp%C3%AD%C5%A1il%C3%ADkov%C3%A1_2010_bp.pdf?sequence=1
https://is.muni.cz/th/89197/fss_b/Svatba_a_svatebni_ritualy.txt
http://divinorum.cz/symposion/pohrebni-ritualy/
http://cs.wikipedia.org/wiki/Inicia%C4%8Dn%C3%AD_ritu%C3%A1l#Man.C5.BEelstv.C3.AD
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.03.2014 09:43
Anonym píše:
Čtvrtek 08.09.2022 00:12
Za požadované relevantní zdroje bych považoval tyto:
1) Křestní obřady, ISBN 978-80-7566-203-3
2) Svatební obřady, ISBN 978-80-86615-56-1
3) Pohřební obřady, ISBN 978-80-7566-204-0
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu