kozí sýry, výroba
Text dotazu
Přeji krásný den, čtenář by potřeboval vědět, zda vyšla nějaká kniha o výrobě kozích sýrů, návod i recepty. Moc děkuji za pomoc.
Odpověď
Dobrý den, dle České národní bibliografie prozatím nevyšla žádná publikace, která by se zabývala výhradně výrobou kozích sýrů (báze dostupná na adrese http://sigma.nkp.cz/F ). Informace o výrobě, jednotlivých sýrech vyráběných z kozího mléka a receptech, jsou součástí publikací, které se zabývají sýry obecně. Níže Vám uvádíme některé z nich, všechny jsou dostupné v NK ČR, pro zjištění dostupnosti v jiných knihovnách viz. Souborný katalog ČR http://sigma.nkp.cz/F/ .
Sýry : druhy a recepty. [z německého originálu ... přeložil Eugen Štumpf]. Vyd. 1.. V Praze : Ikar, 2006. 288 s. ISBN 80-249-0756-9
- v knize jsou uvedeny různé druhy sýrů spolu se stručnými informacemi o druhu sýra, mléku, původu, vlastnostech sýra, výrobě a použití v kuchyni. Z tohoto si může uživatel vybrat sýry, které se vyrabějí z kozího mléka a vyhledat je, zda jsou uvedené jako ingredience v receptech uvedených na konci knihy
IBURG, Anne. Lexikon sýrů : výroba, původ, druhy, chuť. [z německého originálu ... přeložila Helena Dupaľová]. 1. vyd.. Čestlice : Rebo, 2004. 301 s. ISBN 80-7234-379-3
- v první části knihy je popsána výroba sýrů obecně; převážná část je věnována opět různým druhům sýra spolu s obdobnými informacemi jako u předchozí publikace. U některých sýrů jsou přidané i recepty.
RIDGWAYOVÁ, Judy. Sýry : průvodce světem sýrů. [přeložila Štěpánka Svobodová]. 2. vyd.. Praha : Fortuna Print, 2004. 224 s. ISBN 80-7321-108-4
- publikace se nejdříve věnuje obecně výrobě sýrů, je popsána historie a současnost přípravy sýrů ve vybraných státech; poté se již kniha věnuje jednotlivým druhům sýrů spolu s krátkým popisem
CALLEC, Christian. Encyklopedie sýrů. [z nizozemského originálu ... přeložila Petra Martínková]. l. vyd.. Čestlice : Rebo, 2002. 256 s. ISBN 80-7234-225-8
PAUL-PROSSLEROVÁ, Ute. Sýry na vašem stole : 72 receptů. [z německého originálu ... přeložila Jana Grégrová]. 1. vyd..  Praha : Albatros, 2005. 191 s. ISBN 80-00-01546-3
DUFEK, Oldřich. Sýry v kuchyni. 2. vyd.. Praha : SZN, 1990. 174 s. : [32] s. ISBN 80-209-0123-X
Další publikace můžete vyhledat prostřednictvím katalogů dostupných na výše uvedených adresách, do pole "kombinace slov z různých údajů" staší zadat slovo sýry, výroba sýry, recepty sýry, apod.
Obor
Zemědělství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.12.2007 17:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu