-
To se mi líbí
-
Doporučit
Přeji krásný den, čtenář by potřeboval vědět, zda vyšla nějaká kniha o výrobě kozích sýrů, návod i recepty. Moc děkuji za pomoc.
Dobrý den, dle České národní bibliografie prozatím nevyšla žádná publikace, která by se zabývala výhradně výrobou kozích sýrů (báze dostupná na adrese http://sigma.nkp.cz/F ). Informace o výrobě, jednotlivých sýrech vyráběných z kozího mléka a receptech, jsou součástí publikací, které se zabývají sýry obecně. Níže Vám uvádíme některé z nich, všechny jsou dostupné v NK ČR, pro zjištění dostupnosti v jiných knihovnách viz. Souborný katalog ČR http://sigma.nkp.cz/F/ .
Sýry : druhy a recepty. [z německého originálu ... přeložil Eugen Štumpf]. Vyd. 1.. V Praze : Ikar, 2006. 288 s. ISBN 80-249-0756-9
- v knize jsou uvedeny různé druhy sýrů spolu se stručnými informacemi o druhu sýra, mléku, původu, vlastnostech sýra, výrobě a použití v kuchyni. Z tohoto si může uživatel vybrat sýry, které se vyrabějí z kozího mléka a vyhledat je, zda jsou uvedené jako ingredience v receptech uvedených na konci knihy
IBURG, Anne. Lexikon sýrů : výroba, původ, druhy, chuť. [z německého originálu ... přeložila Helena Dupaľová]. 1. vyd.. Čestlice : Rebo, 2004. 301 s. ISBN 80-7234-379-3
- v první části knihy je popsána výroba sýrů obecně; převážná část je věnována opět různým druhům sýra spolu s obdobnými informacemi jako u předchozí publikace. U některých sýrů jsou přidané i recepty.
RIDGWAYOVÁ, Judy. Sýry : průvodce světem sýrů. [přeložila Štěpánka Svobodová]. 2. vyd.. Praha : Fortuna Print, 2004. 224 s. ISBN 80-7321-108-4
- publikace se nejdříve věnuje obecně výrobě sýrů, je popsána historie a současnost přípravy sýrů ve vybraných státech; poté se již kniha věnuje jednotlivým druhům sýrů spolu s krátkým popisem
CALLEC, Christian. Encyklopedie sýrů. [z nizozemského originálu ... přeložila Petra Martínková]. l. vyd.. Čestlice : Rebo, 2002. 256 s. ISBN 80-7234-225-8
PAUL-PROSSLEROVÁ, Ute. Sýry na vašem stole : 72 receptů. [z německého originálu ... přeložila Jana Grégrová]. 1. vyd.. Praha : Albatros, 2005. 191 s. ISBN 80-00-01546-3
DUFEK, Oldřich. Sýry v kuchyni. 2. vyd.. Praha : SZN, 1990. 174 s. : [32] s. ISBN 80-209-0123-X
Další publikace můžete vyhledat prostřednictvím katalogů dostupných na výše uvedených adresách, do pole "kombinace slov z různých údajů" staší zadat slovo sýry, výroba sýry, recepty sýry, apod.
Zemědělství
--
Národní knihovna ČR
06.12.2007 17:18