Kos černý
Text dotazu
Kdo se stará o mlád'ata Kosa černého? Krmí mlád'ata
samec nebo samice? Nebo oba?
Odpověď
Dobrý den,
u kosa černého (turdus marula) krmí svá mláďata oba rodiče. Před vylíhnutím ovšem vajíčka zahřívá většinou pouze samice. Na vajíčkách, kterých je 3 - 6 v hnízdě, sedí přibližně 11 - 14 dní. Po vylíhnutí se mláďata zdržují v hlubokém hnízdě z větviček a hlíny asi 12 - 13 dní. Poté vylezou z hnízda, protože ovšem stále neumí létat, jsou přibližně dalších 14 dní závislá na potravě, kterou jim rodiče přinesou. Ve městech hnízdí kosi černí třikrát, někdy i čtyřikrát do roka.
Zdroje:
SAUER, Frieder. Ptáci lesů, luk a polí. 1.vyd. V Praze: Ikar, Knižní klub, 1995. ISBN 80-85830-99-X STRAASS, Veronika. Zpěvní ptáci : průvodce naší přírodou. 1.vyd. Praha : Beta, 2005. ISBN 80-7306-219-4 Internetové stránky:
http://www.ezoo.cz/zvire.php?zvire_id=24
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kos_%C4%8Dern%C3%BD
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.05.2008 15:31
Lentilka píše:
Neděle 08.03.2015 16:56
Krmi oba,ale stary kos nelibe nese,kdyz male krmi lidi,to hned ramusi a hatrusi:(mali behaji po zemi dokud neumi litat,i po chodniku,za mamou kosici,a v zoo jsem videla,jak kos nesl malym v zobacku k snedku i smazenou hranolku. No fuj!Jinak maji radi sladke buchty,rohliky,piskoty,pudinky, a uzene:)
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu