Kopie periodik
Text dotazu
Dobrý den. Doslechla jsem se, že je možné u Vás objednat tištěné kopie vybraných periodik. Můžete mi prosím sdělit podmínky.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
službu poskytování kopií na zakázku Národní knihovna ČR nabízí. Cena kopie se odvíjí od požadovaného zpracování, formátu a druhu předlohy. Periodika jsou v Národní knihovně ČR dostupná buď v tištěné podobě, v kopii na mikrofilmu či v digitalizované podobě v rámci systému Kramerius. Informaci o dostupnosti a formě dostupného exempláře naleznete v Online katalogu NK ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc, tištěné exempláře starších periodik mohou být uvedeny v Naskenovaných katalozích KATIF: http://katif.nkp.cz/ (Generální katalog I - pro periodika vydávaná pouze před rokem 1951, Generální katalog II. pro periodika vydávaná před a po roce 1951  - pozor - katalog je řazen substantivně ).
Cena jedné černobílé strany A3 je  účtována 13,-Kč, barevná kopie A3 = 19,- Kč. V případě, že by se jednalo o menší formát předlohy, je možné zhotovit i kopie ve formátu A4 (černobílá = 2,- Kč/ 5,- Kč (tisky vydané po /před rokem 1935), barevná A4  = 12,- Kč).  U periodik vydávaných ve větších formátech (A3 a větší) tisk na A4 v rámci zachování čitelnosti příliš nedoporučujeme.
Tisk ze systému  Kramerius (http://kramerius.nkp.cz/kramerius ) je zpoplatněn následovně: jedna černobílá strana A3 je účtována 4,-Kč, barevná 19,- Kč, černobílá A4 = 2,- Kč, barevná A4 = 12,- Kč.
Některá periodika byla v NK ČR převedena na mikrofilm (např. Lidová demokracie a Mladá fronta, Právo apod.). V případně pořizování kopií z těchto periodik je cena kopie následující - 1 strana A3 = 9,50,- (pouze černobílá), kopie A4 = 8,- Kč (pouze černobílá). Pořízení barevných kopií z mikrofilmu není možné. Tisky z mikrofilmu jsou často méně kvalitní.
K celkové ceně za kopie je účtován příplatek za přípravu předloh = 30,- Kč (za 1 - 11 citací paušálně), dále 3,- Kč za každou další citaci.
Hotové kopie je možné vyzvednout osobně v Referenčním centru NK ČR (po - so, 9.00 - 19.00) či nechat zaslat poštou. Při zasílání kopií je účtováno také balné (35,- Kč) a poštovné (dle ceníku České pošty s.p.).
V případě, že byste měla o zhotovení kopií na objednávku zájem, zašlete prosím závaznou objednávku na e-mailovou adresu: reference@nkp.cz, popřípadě můžete využít formulář: http://www.nkp.cz/forms/ref_dotaz.html .  Objednávka by měla obsahovat co nejpřesnější bibliografické citace, souhlas s cenovými podmínkami, prohlášení, že kopie jsou určeny pouze pro Vaši osobní potřebu a informaci, jak má být hotová zakázka doručena. V případě žádosti o zaslání hotové zakázky poštou, je nezbytné uvést též doručovací adresu.
Podrobnější cenová kalkulace a další případné informace Vám budou sděleny na základě konkrétní objednávky. Doba zpracování zakázky se odvíjí od množství požadovaných kopií  - viz: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_repro_obj.htm .
V souladu s autorským zákonem č. 216/2006 Sb., kterým se mění zákon č. 121/2000, o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským, jsou kopie zhotovené NK ČR určeny pouze ke vzdělávací, výzkumné a osobní potřebě objednavatele.
Obor
Informace o knihovně
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.01.2013 09:43
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu