Kopie novin
Text dotazu
Dobrý den,
chci se zeptat, jestli je možné získat u Vás kopii novin (denního tisku)
konkrétního dátumu z roku před 1985.
Odpověď
Dobrý den,
pokud máme dané periodikum ve fondu, je možné pořídit jeho kopii. Zda je periodikum dostupné v Národní knihovně ČR, můžete zjistit přes Online katalog Národní knihovny ČR: http://sigma.nkp.cz/cze/nkc , některé starší ročníky periodik jsou uvedeny pouze v lístkovém katalogu. Online verze lístkového katalogu NK ČR je dostupná na stránkách: http://katif.nkp.cz / (Generální katalog III, název periodika - substantivní řazení = dle prvního podstatného jména v názvu).
Většina novin byla tištěna ve formátu A3 a větší. Cena černobílé kopie formátu A3 zhotovená z tištěné předlohy přes velkoformátový skener je účtována 13,- Kč, barevná kopie = 19,-Kč. Pokud je periodikum v NK ČR dostupné na mikrofilmu, je jedna černobílá strana A3 pořízená z mikrofilmu účtována 9,50,-Kč.
O kopie je možné zažádat osobně v knihovně NK ČR - jako čtenářka NK ČR si můžete periodika objednat do Všeobecné studovny NK ČR, prohlédnout a v případě zájmu o kopie vyplnit objednávku na reprografické služby dostupnou u služby ve studovně.
Kopie je možné pořídit i na objednávku. Požadavek na konkrétní kopie je možné zaslat na e-mailovou adresu: reference@nkp.cz . K ceně zakázky se v tomto případě připočítává příplatek za přípravu předloh = 30,- Kč. Pokud byste chtěla kopie zaslat poštou, je účtováno i balné = 35,- Kč a poštovné (dle ceníků České pošty s.p.). O kopie na objednávku můžete zažádat i v případě, že nejste čtenářkou NK ČR.
V souladu s autorským zákonem č. 216/2006 Sb., kterým se mění zákon č.121/2000, o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským, jsou kopie zhotovené NK ČR určeny pouze ke vzdělávací, výzkumné a osobní potřebě objednavatele.
Více informací o cenách a reprografických službách NK ČR můžete nalézt na stránkách:
* http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_cenik.htm
* http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_repr.htm
Obor
Informace o knihovně
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.11.2009 11:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu