Konstrukce privesu pro osobni automobily
Text dotazu
Dobry den,
prosim Vas o nalezeni jakekoliv literaury (diplomove prace, odborne knihy,
casopisy, apod.) tykajici se konstrukce privesu (privesnych voziku) pro
osobni automobily. Predem dekuji za odpoved
Odpověď
Dobrý den,
k uvedenému tématu jsme bohužel nenalezli mnoho dokumentů, přestože jsme pro vyhledávání použili nejen zdroje Národní knihovny ČR, ale také knihoven s technickým zaměřením. Publikace věnující se konstrukci přívěsů jsou zaměřené spíše na obytné přívěsy, karavany. Snad by Vám mohl pomoci některý z níže uvedených zdrojů, alespoň v obecnější rovině:
* Elektronický katalog NK ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc ):
1) JAKUBEC, Julius. Přívěsy za osobní automobil / Julius Jakubec . Praha : Nadas, 1983 (Olomouc : MTZ). 218 s. : obr., fot., tb. ; 21 cm + tb., 2 s. ; 26x37 cm. (Knižnice motoristů)
Resumé: Příznivci karavaningu získají nejen všeobecné informace o přívěsech za osobní automobily, ale i množství rad pro jejich stavbu a používání.
Seznámí se s typy obytných přívěsů, s jejich elektrickou instalací a vnitřním vybavením, sezásadami techniky jízdy s přívěsy i s různými typy obytných automobilů.
- první vydání v témže nakladatelství v roce 1980
* Články v českých časopisech, novinách a sbornících - ANL(http://sigma.nkp.cz/cze/anl) - databáze od r. 1991, starší články (1953-1990) je možné nalézt v tištěné bibliografii Články v českých časopisech, která je na základě čtenářského průkazu NK ČR nebo jednodenní vstupenky prezenčně dostupná ve studovně Referenčního centra (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_refc.htm ).
2) ab/sa. Přítel v zádech : přívěsné vozíky. In: AutoTip 1210-1087 [Roč. 18], č. 19 (září 2008), s. 62-63
* Katalog knihoven ČVUT (https://aleph.cvut.cz/ )
3) FRITSCH, Miroslav. Konstrukce tandemového přívěsu = Construction of Tandem-axle Trailer. Bakalářská práce (Bc.)--ČVUT, FD, Ústav dopravní techniky, Praha, 2007.
Dále jsme prohledáváli tyto zdroje:
* Katalog Státní technické knihovny - http://aleph.ntkcz.cz
* Katalog Ústřední knihovny VUT v Brně - http://aleph.lib.vutbr.cz/
* Katalog knihovny Národního technického muzea -
http://knihovna.ntm.cz/tinweb/ntm/k6
* Katalog Ústřední knihovny Vysoké školy báňské - Technická univerzita Ostrava - http://tinweb.vsb.cz/cgi-bin/k6
* Katalog Univerzitní knihovny Technické univerzity Liberec - http://daimon.uk.tul.cz/OPAC/servlet
* Oborová brána TECH - http://tech.jib.cz
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.06.2009 14:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu