Kongo a mírové operace OSN
Text dotazu
Můžete mi prosím poradit knižní tituly, které si u Vás mohu prostudovat či zapůjčit a které pojednávají o tématu: 1960–1964 operace OSN v Kongu (MONUC) - Konžská krize a o 1999 operace OSN v Demokratické republice Kongo (MONUC) - Druhá válka v Kongu? Předem děkuji za informace.
Odpověď
K orientaci ve fondu Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje slouží katalogy: http://aleph.svkpl.cz a lístkový http://katif.svkpl.cz. Doporučujeme využít rešeršních služeb speciální studovny, viz http://www.svkpl.cz/cs/sluzby/bibliograficke-sluzby/resersni-sluzby-ve-specialni-studovne/. Jedná se o placenou službu jejímž prosřednictvím získáte seznam dokumentů - monografií, statí a článků českých i zahraničních s informacemi, kde a jak dokumenty dostanete. Zahraniční články lze získat  prostřednictvím plnotextových databází na počkání a v elektronické podobě.
Vaší pozornosti doporučuji volně dostupné zdroje, které Vám umožní získat přehled o tom, jaké dokumenty jsou ve fondech českých knihoven:
Souborný katalog ČR - http://www.caslin.cz
Jednotná informační brána - http://www.jib.cz
Z těchto zdrojů vybíráme například (neřazeno):
American Foreign Policy in the Congo 1960-1964 / Stephen R. Weissman. --  Ithaca : Cornell Univ. Pr., 1974. -- 325 s. ISBN 0-8014-0812-1.  - Ve fondu Národní knihovny ČR Praha, signatura T 054802
Blaue Helme, rotes Kreuz : das österreichische UN-Sanitätskontingent im Kongo, 1960 bis 1963 / Erwin A. Schmidl. -- Innsbruck : Studien Verlag, c1995. -- 273 s. ISBN 3-7065-1119-3. - Ve fondu Národní knihovny ČR Praha
The Democratic Republic of Congo : economic dimensions of war and peace / Michael Nest ; with François Grignon and Emizet F. Kisangani. -- Boulder : Lynne Rienner Publishers, Inc., 2006. -- 165 s. : il. - Ve fonu ZČU Plzeň, signatura BORKNM3902 a Národní knihovny ČR Praha
From genocide to continental war : the 'Congolese' conflict and the crisis of contemporary Africa / Gerard Prunier. -- London : Hurst, c2009. --  xxxviii, 529 s. : ISBN 978-1-85065-523-7. - Ve fondu Národní knihovny ČR Praha
République démocratique du Congo : histoire d'une guerre des frontières avec trois voisins / Nicaise Kibel'Bel Oka. -- Paris : L'Harmattan, c2006. -- 162 s. ISBN 2-296-00854-2. - Ve fondu Národní knihovny ČR Praha
Uvedené knihy, které jsou ve fondech českých knihoven, lze objednat prostřednictvím meziknihovní služby v té knihovně, ve které máte platný průkaz.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
17.03.2010 13:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu