Konflikt Rusko-Gruzie
Text dotazu
Dobrý den, sháním knihu, která se zabývá konfliktem mezi Ruskem a Gruzií, prvotním vznikem problému, proč se po rozpadu SSSR Gruzínci chtěli osamostatnit, proč to Rusové nechtěli akceptovat, proč konflikt vznikl... Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den, zdá se, že téma rusko - gruzínského konfliktu dosud nebylo v českém jazyce zpracováno do knižní podoby. (Záznamy hledány v Online katalogu Národní knihovny (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc ). Některé informace ke konfliktu by mohly obsahovat zahraniční publikace věnované politice a vládě Gruzie:
Např.:
* GERBER, Jürgen. Georgien: nationale Opposition und kommunistische Herrschaft seit 1956. 1. vyd. Baden-Baden : Nomos, 1997 (Gruzie -- národnostní vztahy, Gruzie -- politika a vláda -- 1956-1996)
* Organizace spojených národů. Dept. of Public Information. The United Nations and the situation in Georgia. New York : United Nations, 1995. ( Organizace spojených národů, Gruzie -- politika a vláda )
Nejvíce informací k otázce rusko - gruzínských vztahů  naleznete v současné době v českém a zahraničním tisku. Citace některých vybraných článků je možné dohledat v databázi: Články v českých novinách, časopisech a sbornících: http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=anl (vyhledávací hesla např: Gruz* Rusk*).
Plné texty či abstrakty některých zahraničních článků k danému tématu obsahují online licencované zdroje Národní knihovny. Přehled databází a informace o možném vzdáleném přístupu k nim (pro majitele platného průkazu Národní knihovny) naleznete na internetových stránkách:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104 .
Přehled licencovaných zdrojů v ČR: www.infozdroje.cz .
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.12.2008 15:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu