komunitní psychoterapie, výcvik SUR
Text dotazu
Dobrý den, mám velikou prosbu. Potřebovala bych získat nějaké informace o knihách, které pojednávají o skupinové a komunitní psychoterapii, případně o výcviku SUR (Skála Urban Rubeš). Mohli byste mi nějak pomoci? Mnohokrát děkuji a přeji krásný den.
Odpověď
Dobry den, Narodni knihovna CR zpristupnuje volne na webovych strankach svoje katalogy a databaze. K vyberu knih k Vasemu dotazu staci pouzit elektronicky katalog knih (NKC) http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=nkc)
na www.nkp.cz.
V nasem fondu je vetsi mnozstvi knih o skupinove nebo komunitni psychoterapii.
Vyhledavat lze mimo jine i podle predmetovych hesel, klicovych slov.
Resersni dotaz muzete zadat napr. takto:
Klíčová slova= ( psychoterapie ) AND Slova-Všechna pole= ( skupinová ) AND Kód jazyka dok.= cze Soubor, ktery vznikne, je mozno dale editovat, abyste ziskala opravdu relevantni bibliograficke zaznamy.
Nekolik bibliografickych zaznamu knih na ukazku:
Skupinová kognitivně-behaviorální terapie depresí / Ján Praško ... [et al.]. -- 1. vyd.. -- Praha : Psychiatrické centrum, 1998. -- 195 s. ; 21 cm.
-- (Zprávy ; č. 138)
ISBN 80-85121-42-5 (brož.)
* terapeutické metody
* psychoterapie
* deprese
* duševní poruchy
* kognitivně-behaviorální terapie
* příručky
Skupinová psychoterapie jako součást komplexního léčení schizofreniků.
[Sv. 2], Výzkumná část. Klinické a sociální změny u schizofrenních pacientů / Kamil Kalina ; Škol.: Jan Dobiáš. -- Praha : [s.n.], 1984. -- 26 s. :
příl., tb.
Univ. Karlova, Praha. Fak. všeobecného lékařství
Skupinová psychoterapie neuróz. [Díl] 2, Léčení neuróz v terapeutické komunitě / Stanislav Kratochvíl. -- 1. vyd.. -- Praha : Avicenum, 1983 (TZ 1). -- 205 s. : tb., grafy ; 21 cm
ISBN (Brož.)
* neurózy - léčení - psychoterapie skupinová
O SUR jsem nasla jeden clanek v clankove bibliografii (ANL), postup pri vyhledavani clanku je podobny jako pri vyhledavani knih
http://sigma.nkp.cz/F/9I4PJL2SU3L94N21RUA9MGCFI9HHRN1S3J3PMJIN88QD4RLC9D-013
17?func=file&file_name=find-a&local_base=ANL
Skála, Jaroslav
Zkušenosti mají větší cenu než půl milionu /
Jaroslav Skála ; [zapsala] Zuzana Kovaříková
In: Psychoterapeutické sešity. -- Roč. 1, č. 1(55)
(2000), s. 6-9
In: Psychologie dnes. -- ISSN 1211-5886. -- Roč. 6, č. 7/8 (2000)
Kovaříková, Zuzana
* Skála, Jaroslav, 1916-2007
* psychoterapeuti -- Česko
* česká psychoterapie * čeští psychoterapeuti *
systém SUR
* rozhovory
Společnost pro psychoterapii a rodinnou terapii České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně, se schazi na neformální platforme Aktiv SUR http://www.sur.cz/.
Pokud byste potrebovala k vyhledavani v elektronickem katalogu jeste dalsi informace, muzete se na nas obratit.
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.02.2008 10:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu