Komunitární právo
Text dotazu
Kdo je nositelem právní subjektivity? Evropské
společenství nebo Evropská unie? A jaký je vztah Evropského společenství a
Evropské unie?
Odpověď
Dobrý den,
odpověd na Váš dotaz lze najít na internetu ve Wikipedii, viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Evropsk%C3%A9_spole%C4%8Denstv%C3%AD.
Doporučuji i některé příručky o Evropské unii, kterých vyšlo větší množství a mohly by Vám pomoci. Např.
MAŇÁK, Martin. 100 otázek a odpovědí o Evropské unii. Praha: Ústav mezinárodních vztahů, 2000. ISBN 80-85864-77-0. Průvodce EU.
Pokud potřebujete podrobnější vysvětlení, použijte informace na webových stránkách EU, viz http://europa.eu/index_cs.htm nebo http://www.euroskop.cz/8884/sekce/1945-1949/.
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.01.2011 08:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu