-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den, píšu maturitní práci na téma "Komunistická politika v zemědělství na Břeclavsku v 50. letech 20. století". Mohli byste mi prosím poradit literaturu na toto téma?
Dobrý den,
k Vámi zvolenému tématu doporučuji následující literaturu, která je ve fondech UK v Praze:
RŮŽIČKA, Miloslav a RŮŽIČKA, Tomáš. Vyhnanci: akce "Kulak": zločin proti lidskosti!. [Česko]: Miloslav Růžička, 2008-2011. 2 sv. ISBN 978-80-254-6522-6.
JECH, Karel. Kolektivizace a vyhánění sedláků z půdy. Vyd. 1. Praha: Vyšehrad, 2008. 331 s. Moderní dějiny. ISBN 978-80-7021-902-7.
BLAŽEK, Petr a kol. Akce "K": vyhnání sedláků a jejich rodin z usedlostí v padesátých letech: studie, seznamy a dokumenty. 1. vyd. V Praze: Pulchra, 2010. 635 s. Testis; sv. 4. ISBN 978-80-213-2033-8.
Združstevňování zemědělské malovýroby v pohraničních oblastech jižní Moravy 1949-1960 / Miroslav Grebeníček. -- Vyd. 1.. -- Brno : Univerzita J.E. Purkyně ; Břeclav : OV Svazu družstevních rolníků, 1988. -- 190 s., [52] s. obr. příl.
Kolektivizace zemědělství na jižní Moravě 23. a 23. října 1979 / [red. rada Václav Frolec ...[et al]. ; redaktor Metodej Zemek ; Muzejní a vlastivědná společnost v Brně, Okresní archiv v Břeclavi se sídlem v Mikulově]. -- Praha : Tisková, ediční a propagační služba MH, 1980. -- 224 s., [8] čb. fot. příl. : tab.
Kolektivizace v Československu / Jaroslav Rokoský, Libor Svoboda (eds.). -- Vyd. 1.. -- Praha : Ústav pro studium totalitních režimů, 2013. -- 473 s. : il., portréty, faksim. ; 25 cm
Kolektivizace a transformace československého a českého zemědělství v letech 1945 - 2004, právně normativní pohled [rukopis] / Zdeněk Hraba ; vedoucí práce Ladislav Soukup ; oponent práce Jan Kuklík, Ladislav Vojáček. -- Praha : Univerzita Karlova v Praze, 2011. -- vi, 286 s.
Venkov pod kolektivizační knutou : okolnosti exemplárního "kulackého" procesu / Jiří Urban. -- Vyd. 1.. -- Praha : Vyšehrad, 2010. -- 303 s. : il., portréty, faksim. ; 20 cm. -- (Moderní dějiny)
Závěrečná fáze kolektivizace zemědělství v Československu, 1957-1960 : sborník příspěvků / Vladimír Březina, Jiří Pernes (eds.). -- Vyd. 1.. -- Brno : Stilus, 2009. -- 231 s. : tab.
Kolektivizace venkova v Československu 1948-1960 a středoevropské souvislosti / Petr Blažek a Michal Kubálek (eds.). -- 1. vyd.. -- Praha : Dokořán ; 2008 Česká zemědělská univerzita,. -- 359 s. : il. ; 22 cm + 1 CD-ROM
Zemědělské družstevnictví : kolektivizace zemědělství - vznik JZD 1951 / připr. Jana Pšeničková ; Státní ústřední archiv. -- 1. vyd.. -- Praha : Státní ústřední archiv, 1999. -- 246 s.. -- (Edice dokumentů z fondů Státního ústředního archivu v Praze ; Edice dokumentů z fondů Státního ústředního archivu v Praze)
K ověření aktuální dostupnosti titulů a k nalezení další literatury k Vašemu tématu viz centrální katalog:
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
--
Knihovna Filozofické fakulty UK
17.02.2015 14:47