Komunistická politika v zemědělství
Text dotazu
Dobrý den, píšu maturitní práci na téma "Komunistická politika v zemědělství na Břeclavsku v 50. letech 20. století". Mohli byste mi prosím poradit literaturu na toto téma? Našla jsem tu podobný dotaz i s odpovědí (www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2014/kolektivizace_literatura), ale bohužel se mi nepodařilo odkazy otevřít.
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
literaturu k tématu kolektivizace zemědělství na našem území v 50. letech  20. století naleznete doporučenou v následujících již zodpovězených dotazech:
* http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2010/literatura-k-tematu-kolektivizace-ceskeho-hospodarstvi-1949-1958/
* http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2010/literatura-k-tematu-kolektivizace/
* http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2012/literatura-k-tematu-zdruzstevnovani-v-50-letech/
* http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2012/kolektivizace-v-jihoceskem-kraji/
Pokud budete zkoumat proces kolektivizace v konkrétní oblasti či obci, pomoci by Vám mohly též publikace o historii konkrétních obcí - viz Online katalog Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
K dohledávání další vhodné literatury k tématu můžete mimo jiné použít např.:
* Online katalog Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* Souborný katalog ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc
* Jednotnou informační bránu: http://www.jib.cz/
* Výběrovou článkovou databázi ANL : http://aleph.nkp.cz/cze/anl
* Online databáze Historického ústavu AV ČR: http://biblio.hiu.cas.cz/
Cenným zdrojem v tomto případě jsou též archivní dokumenty. Dostupnost konkrétních jednotlivých sbírek můžete ověřit prostřednictvím databáze Ministerstva vnitra ČR "Archivní fondy a sbírky v ČR":
http://www.mvcr.cz/clanek/archivni-fondy-a-sbirky-v-ceske-republice-386553.aspx
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.01.2015 11:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu