komunikace se zdravotně postiženými
Text dotazu
Dobrý deň, potrebovala by som poradiť ohľadom literatúry na tému interpersonálna komunikácia s klientom so zdravotným postihnutím. Konrétne niečo druhoch zdravotných postihnutí (ZP) a o psychológii osobnosti ľudí so ZP. Veľmi pekne ďakujem.
Odpověď
Dobrý den, k Vašemu tématu by Vám mohly pomoci následující publikace, jejich záznamy naleznete v elektronickém katalogu NK ČR - báze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc):
1) Desatero kontaktu s osobami se zdravotním postižením. Olomouc : Olomoucký kraj, 2005. 10 s. ; 21 cm. ISBN 80-239-6335-X (v knize neuvedeno : brož.)
2) RÁDLOVÁ, Eva. Manuál základních postupů jednání při kontaktu s osobami s poruchami komunikace. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2007. 37 s. ; 29 cm. ISBN 978-80-244-1634-2
3) KURKOVÁ, Petra. Nevidíme, neslyšíme, nechodíme, přesto si však rozumíme. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2008. 72 s. ; 21 cm.  ISBN 978-80-244-1964-0
4) ŠTECH, Stanislav; VÁGNEROVÁ, Marie; HADJ-MOUSSOVÁ, Zuzana. Psychologie handicapu. Část 1, Handicap jako psychosociální problém. Liberec : Technická univerzita, Fakulta pedagogická, 1997. -- 88 s. ; 29 cm. ISBN 80-7083-209-6
(brož.) ISBN 80-7083-209-8 (chyb.). ISBN 80-7083-208-8 (soubor : brož.)
5) VÁGNEROVÁ, Marie. Psychologie handicapu. Část 2, Rodina a její význam pro rozvoj handicapovaného jedince. Liberec : Technická univerzita, Fakulta pedagogická, 1997. -- 111 s. ; 29 cm. ISBN 80-7083-210-X (brož.) ISBN 80-7083-210-8 (chyb.). ISBN 80-7083-208-8 (soubor : brož.)
6) VÁGNEROVÁ, Marie. Psychologie handicapu. Část 3, Vývoj postiženého dítěte v předškolním věku. Liberec : Technická univerzita, Fakulta pedagogická, 1997. 78 s. ; 29 cm. ISBN 80-7083-211-8 (brož.) ISBN 80-7083-211-8 (chyb.). ISBN 80-7083-208-8 (soubor : brož.)
7) VÁGNEROVÁ, Marie. Psychologie handicapu. Část 4, Školní věk a dospívání postiženého dítěte. Liberec : Technická univerzita, Fakulta pedagogická, 1997. 68 s. ; 29 cm. ISBN 80-7083-212-6 (brož.) ISBN 80-7083-212-8 (chyb.). ISBN 80-7083-208-8
8) MATĚJČEK, Zdeněk. Psychologie nemocných a zdravotně postižených dětí.
Jinočany : H & H, 2001. -- 147 s. ; 21 cm. ISBN 80-86022-92-7 (brož.)
9) Specifika komunikace osob se zdravotním postižením / kolektiv autorů.
Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2008. -- 48 s. ; 30 cm. ISBN 978-80-244-1935-0 (brož.)
10) BUŘVALOVÁ, Denisa. Tělesně postižený. Praha : Vzdělávací institut ochrany dětí, 2007. 24 s. ; 21 cm. ISBN 978-80-86991-21-4 (brož.)
11) POŽÁR, Ladislav. Základy psychológie ľudí s postihnutím. Trnava : Typi Universitatis Tyrnaviensis, 2007. 184 s. ; 24 cm. ISBN 978-80-8082-147-0 (brož.)
K základní orientaci Vám mohou posloužit i následující webové stránky:
- http://www.prvnikrok.cz/detail-clanek.php?clanek=1116
- http://unas.svkhk.cz/pdf_archiv/0666.pdf
- http://ksp.upol.cz/cz/clenove/profil/langer/clanky/2008-Komunikace.pdf.
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.02.2009 11:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu