Kompetence nelékařského personálu
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych věděla, zda existuje kniha na téma Kompetence nelékařského
personálu (sestry, asistenti, ošetřovastelé, sanitáři,...)
Odpověď
Dobrý den,
předem bychom se rádi omluvili za opožděnou odpověď na Váš dotaz.
Co se týče publikací k tématu Kompetence nelékařského personálu, nalezli jsme pouze tři dokumenty, které se jím zabývají, a to v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc ). Dále jsme hledali také v Souborném katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc ) a katalogu Národní lékařské knihovny (http://www.medvik.cz ).
* Struktura kompetencí všeobecné sestry podle ICN: zpráva o postupu přípravy ICN struktury kompetencí a konzultací / [pro Mezinárodní radu sester připravily Margaret F. Alexander, Phyllis J. Runciman ; překlad Libuše Dobrovodská, Martina Tesáčková]. Brno: Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů, 2003. 57 s. ; 21 cm. ISBN 80-7013-392-9.
* zdravotní sestry * profesní kompetence * příručky
Kapitoly v publikacích:
* ARCHALOUSOVÁ, Alexandra a kol. Ošetřovatelská péče: úvod do oboru ošetřovatelství pro studující všeobecného a zubního lékařství. Praha: Karolinum, 2006. 295 s.: il.; 21 cm. (Učební texty Univerzity Karlovy v Praze). ISBN 80-246-1113-9.
* Změny v roli sestry na počátku nového tisíciletí: sborník příspěvků z konference s mezinárodní účastí, Brno, 21.-22. listopad 2006. Brno: Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů, [2006]. 208 s.: il.; 21 cm. ISBN 80-7013-449-6.
Domníváme se, že zajímavější by pro Vás mohly být články, které jsme nalezli v článkové bibliografii Bibliographia Medica Čechoslovaca (BMČ) Národní lékařské knihovny (http://195.113.87.237/bmc/):
* PROŠKOVÁ, Eva. Kompetence nelékařských zdravotnických pracovníků. In Florence: časopis moderního ošetřovatelství, Roč. 6, č. 10 (2010), s. 3-4.
* VÁŇA, Petr. Kompetence zdravotnického personálu - konkurenční výhoda nemocnice . In Zdravotnické noviny : týdeník odborných profesí ve zdravotnictví , Roč. 56, č. 31-32 (2007), s. 26-27.
* PEKARA, Jaroslav. Kompetence zdravotnických záchranářů v České republice. In Urgentní medicína: časopis pro neodkladnou lékařskou péči , Roč. 12, č. 3 (2009), s. 4-6.
Další relevantní články obsahuje také katalog Knihovny Národního centra ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů (http://www.nconzo.cz). Ve vyhledávacím formuláři je třeba vybrat mezi prohledávanými zdroji články v časopisech a do vyhledávacího pole zadat výraz kompetence. Výsledkem by mělo být asi 50 dokumentů.
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.02.2011 14:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu