Komparativní analýza ve veřejných financích
Text dotazu
Dobrý den, rád bych se zeptal, zda existují publikace, články, příp. jiné zdroje věnující se komparativní analýze v oblasti veřejných financí, státního rozpočtu. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
komparativních analýz na různá témata existuje velmi mnoho, bohužel k vašemu tématu je to horší. V přiloženém seznamu nabízím knihy, které se zabývají veřejnými financemi a rozpočty a závěrečné práce. V nich můžete čerpat i z četných zdrojů. Závěrečné práce jsou dostupné z katalogu knihovny, který najdete zde https://katalog.vse.cz/. Pro přístup ke katalogu ani k plným textům prací není třeba žádné přihlášení. V katalogu knihovny najdete samozřejmě i případné další zdroje. Další materiály, a to zejména aktuální informace, lze dohledat na webových stránkách Českého statistického úřadu https://www.czso.cz/ a Ministerstva financí https://www.mfcr.cz/.
Geissler, René, ed., Hammerschmid, Gerhard, ed. a Raffer, Christian, ed. Local public finance: an international comparative regulatory perspective. Cham: Springer, [2021], ©2021. ix, 355 stran.ISBN 978-3-030-67465-6.
Peková, Jitka, Jetmar, Marek a Toth, Petr. Veřejný sektor, teorie a praxe v ČR. Vydání první. Praha: Wolters Kluwer, 2019. 783 stran.ISBN 978-80-7598-209-4.
Cihelková, Eva. Komparativní ekonomika: historické, kategoriální a teoretické fundamenty, komparativní metodologie, případová studie. Vydání první. Praha: Wolters Kluwer, 2022. xxxvi, 343 stran.ISBN 978-80-7676-290-9.
Závěrečné práce:
Nouza, Jiří. Fiskální politika - teorie versus praxe na příkladu státního rozpočtu ČR mezi lety 2002-2018. Praha, 2019. Vedoucí práce Jiří Rotschedl.
Strejčková, Klára. Vliv hospodaření veřejných rozpočtů ČR v letech 2003 – 2018 na udržitelnost veřejných financí. Praha, 2019. Vedoucí práce Eva Zamrazilová.
Šalda, Michal. Analýza státního rozpočtu České republiky s důrazem na výdajovou stranu v letech 2020 a 2021. Praha, 2022. Vedoucí práce Petr Pavelek.
Kapounová, Karolína. ANALÝZA VÝVOJE STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY V LETECH 1993–2020. Praha, 2022. Vedoucí práce Karel Zeman.
Křeček, Štěpán. Komparace vývoje veřejných rozpočtů v jednotlivých politických cyklech od vzniku České republiky do roku 2015. Praha, 2016. Vedoucí práce Miroslav Ševčík.
Dochvát, Martin. Analýza vývoje příjmů a výdajů státního rozpočtu v ČR v letech 1993-2015 s vlivem na strukturu státního rozpočtu a ekonomický vývoj. Praha, 2017. Vedoucí práce Jitka Peková.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
02.05.2023 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu