Komparace nabídky wellness produktů v České republice a na Slovensku
Text dotazu
Dobrý den, připravuji se na diplomovou práci s názvem Komparace nabídky wellness produktů v České republice a na Slovensku. Chtěla bych Vás poprosit o zdroje informací hlavně co se týká lázeňství a wellness na Slovensku a jejich trendy a obměny v postupu času. Zároveň potřebuji informace o organizacíh popř.asociacích na Slovensku. Zajímalo by mě, zda i na Slovensku jsou s lázeňstvím a wellness spojeny právní normy nebo ustanovení. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
nepíšete o jaký časový úsek se Vám jedná, před rokem 1992  báze Národní knihovny obsahují literaturu zahrnující  Čechy i Slovensko.
Po roce 1992 je třeba,  pokud jde o Slovensko, literaturu vyhledávat ve slovenských zdrojích, především ve Slovenské národné knižnici v Martině, http://www.snk.sk/?on-line-katalog-snk a Universitné knižnici v Bratislavě http://www.ulib.sk/sk/ a také na internetu.
Pokud jde o články o slovenských lázních, naleznete je u nás v bázi ANL (10 záznamů) po roce 2000, http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze.
Doporučené internetové odkazy :
http://lazne-slovensko.cz/
http://a-z-lazne.slovenske.info/
http://termalni.lazne-slovensko.info/
http://www.lazneslovensko.eu/termalni-lazne-na-slovensku/
http://www.spamagazin.cz/termalni-lazne-slovensko/
http://www.termalni-lazne.info/
http://www.zoznam.sk
V bázi NKC Národní knihovny, jsme nalezli celkem 55 záznamů (klíčové slovo lázeňství) o českém lázeňství po roce 2000, http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze:
[Č.záznamu: 000532355]
Lázně v ČSSR / Jaroslav Černý. -- 1.vyd.. -- Praha : Práce, 1989. -- 177 s. Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
[Č.záznamu: 001037483]
Oázy vody a vzduchu / Eva a Tomáš Knoppovi ; [ilustrace Iva Pretschová]. -- 1. vyd.. -- Zlaté Hory : Rula, 2001. -- 146 s. Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
[Č.záznamu: 002127202]
Med. Dr. David Becher - Hippokrates Karlových Varů : sborník přednášek z balneologické konference v Karlových Varech, jež se uskutečnila dne 21. října 2010 / konferenci připravilo... Muzeum Karlovy Vary. -- 150 výt.. -- Karlovy Vary : Muzeum Karlovy Vary, 2010. -- 63 s. Obsahuje bibliografie
[Č.záznamu: 001529408]
Management, organizování a ekonomika lázeňství - vybrané kapitoly / Jiří Dědina. -- Vyd. 1.. -- [Praha] : Vysoká škola cestovního ruchu, hotelnictví a lázeňství, 2004. -- 170 s.
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
[Č.záznamu: 001717563]
Hotel & spa : management : časopis vydavatelství Economia. -- Praha : Economia, 2007-.
[Č.záznamu: 001718363]
České lázně a lázeňství / [vedoucí autorského kolektivu Vladimír Kajlík]. -- Praha : MMR ČR, 2007. -- 218 s.  + 1 CD-ROM
[Č.záznamu: 001694181]
Kapitoly z dějin lázeňství / Jitka Budinská, Petra Zerjatke. -- Teplice : Regionální muzeum v Teplicích, 2006. -- 164 s.
[Č.záznamu: 001447657]
Lázně a prameny České republiky [kartografický dokument] : digitálně zpracovaná mapa. -- 1. vyd.. -- Měřítko 1:800 000. -- Praha : Žaket, 2003-2004.
[Č.záznamu: 000532355]
Lázně v ČSSR / Jaroslav Černý. -- 1.vyd.. -- Praha : Práce, 1989. -- 177 s. : plány ; 22 cm
V článkové databázi (klíčová slova lázně Česko) jsme s touto tematikou nalezli 2034 záznamů po roce 2000.
Doporučené internetové odkazy:
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2011/spa-procedury-a-wellness-procedury
http://www.lecebne-lazne.cz/cs/ceske-lazenstvi/relaxacni-a-wellness-programy
http://www.lazenskepobyty.cz/lazne/
http://www.spa-wellness.cz/ceska-asociace-wellness/vyznam-slova-wellness/
http://www.lecebne-lazne.cz/cs
http://www.zdrav.cz/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1884
http://www.mzcr.cz/
http://www.lecebne-lazne.cz/cs/lazne/ceska-republika?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=lazne-cr
http://www.lecebne-lazne.cz/cshttp://www.lecebne-lazne.cz/cs
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
21.12.2012 08:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu