Kolik oceánských lodí vlastní ČR
Text dotazu
Dobrý den,chtěla bych se zeptat kolik oceánských lodí vlastni ČR v součastnosti?
Odpověď
DOTAZ NEDORUČEN - CHYBNÁ ADRESA
Dobrý den,
Česká námořní flotila (nebo též československá námořní flotila) byla flotilou 14 námořních nákladních lodí českého, resp. československého státu ve správě Československé námořní plavby, resp. České námořní plavby. Před privatizací skupině firem spřízněných s Viktorem Koženým šlo o jednu z nějvětších námořních flotil vnitrozemského státu na světě. Po privatizaci následoval rychlý rozprodej flotily, poslední loď byla odprodána roku 1998.
V současné době český stát žádnou námořní loď ve vlastnictví nemá.
Lodě české námořní flotily
Jméno Rok spuštění na vodu Země nebo místo původu Hrubá rejstříková tonáž
(BRT) Nosnost (DWT) (tisíce rejstříkových tun) (tisíce metrických tun)
Košice 1963 Japonsko 16,7 26,9
Vítkovice 1966 Spojené království 24,3 41,2 Blaník 1968 Polsko 5,5 5,9 Sitno
1969 Polsko 5,3 5,9 Radhošť 1970 Polsko 5,3 5,9 Kriváň 1970 Polsko 5,3 5,9 Praha 1972 Polsko 20,3 32,3 Mír 1973 Warnemünde (NDR) 9,6 13,8 Bratislava
1974 Štětín (Polsko) 20,5 31,8 Třinec 1975 Štětín (Polsko) 20,5 32,7 Orlík 1980 Rijeka (Jugoslávie) 10,4 12,8 Slapy 1981 Rijeka (Jugoslávie) 10,4 12,8 Lipno 1981 Rijeka (Jugoslávie) 10,4 15,2 Orava 1981 Rijeka (Jugoslávie) 10,4
15,2
citováno z Wikipedie, otevřené encyklopedie (http://www.wikipedie.cz).
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.12.2007 14:12
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu