Kolik potravin se produkovalo v období první republiky v ČSR (1918-1939)
Text dotazu
Věděli byste nějaké zdroje, kde dohledám výrobu/spotřebu potravin v období první republiky 1918-1939. Je to složité, když si spoustu potravin lidé vyráběli i doma. Ale jestli jsou nějaká data o výrobě průmyslových potravin (čokoláda, párky apod.) a data i vypěstovanému ovoci a zelenině. Kolik se např. vypěstovalo chřestu nebo jablek. Nějaký zdroj, kde budou k tomuto nějaká data
Odpověď
Dobrý den,
k Vašemu tématu nejvíce doporučujeme využít statistiky ČSÚ, které naleznete na jejich stránkách, zejména pak:
Dále by mohla pro inspiraci pomoci tato rigorózní práce:
• ZÁBRODSKÁ, Kristina. Životní styl za První republiky na příkladu gastronomie v českém dobovém tisku. Online. Rigorózní práce, Praha: Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd, Institut komunikačních studií a žurnalistiky, 2014. Dostupné z: https://dspace.cuni.cz/handle/20.500.11956/66465?show=full. [citováno 2024-05-30].
Poté doporučujeme ještě využít dobové věstníky nebo ročenky:
Nakonec také ještě publikaci:
Pokud jste u nás registrovanou čtenářkou, pak můžete využít odkazy do digitální knihovny – některé dokumenty jsou volně dostupné, jiné jsou součástí DNNT (díla nedostupná na trhu, k dispozici po přihlášení) a další je možné prohlížet pouze v prostorách budovy NK ČR. Případně je možné si vybrané tituly zapůjčit v tištěné podobě anebo využijte Souborný katalog ČR (https://aleph.nkp.cz/cze/skc) či portál Knihovny.cz (https://www.knihovny.cz) pro vyhledání exemplářů v jiných knihovnách.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
Praha
Knihovna
Datum zadání dotazu
30.05.2024 07:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu