Kolik měl román Saturnin celkem vydání?
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, kolik měl román vydání.
Českých i kolik v jiných jazykových mutacích.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
níže zasíláme seznam všech vydání knihy Saturnin seřazený podle let. Nejprve jsou uvedena vydání v češtině a poté v dalších jazycích. V posledním seznamu najdete data vydání toho románu jako audio knihy.
Česká vydání
1942 Nakladatelství Lidové noviny
1943 František Borový
1946 František Borový
1948 František Borový
1949 Práce
1954 Československý spisovatel
1959 Československý spisovatel
1964 Československý spisovatel
1968 Československý spisovatel
1970 Československý spisovatel
1979 Konfrontace
1985 Československý spisovatel
1990 Československý spisovatel
1991 Československý spisovatel
1994 Český spisovatel
1994 Soft design
1995 Český spisovatel
1999 Šulc a spol.
2000 Šulc a spol.
2001 Středisko pro pomoc studentům se specifickými nároky (online zdroj)
2002 Šulc a spol.
2003 Šulc a spol.
2004 Šulc a spol.
2005 Šulc a spol.
2007 Šulc-Švarc
2007 KTN (Braillovo písmo - 5 částí)
2008 Šulc-Švarc
2009 Šulc-Švarc
2012 Šulc-Švarc, dotisk
2014 Šulc-Švarc, Karolinum
Vydání v jiných jazycích
1958 Śląsk (polština)
1958 Džepna knjiga (srbochorvatština)
1959 Artia (němčina)
1961 Ajalehtede-Ajakirjade Kirjastus (estonština)
2001 Stubelj (slovinština)
2003 Karolinum (angličtina)
2004 Karolinum (španělština)
2006 Karolinum (italština)
2006 Karolinum, dotisk (angličtina)
2007 Karolinum (němčina)
2008 Dost (turečtina)
2008 Karolinum, dotisk (angličtina)
2011 Karolinum (francouzština)
2011 Karolinum (italština)
2013 Karolinum (ruština)
2013 Karolinum, 3. dotisk (angličtina)
Audioknihy
V roce 1991 navíc vyšel poprvé jako audio kniha u AudioStory  (3 části)
V roce 1994 podruhé jako audio kniha u Bontonu (2 části)
V roce 2007 jako audio kniha u Popronu
2010 XYZ
2014 AudioStory
Použité zdroje
http://www.worldcat.org/
http://aleph.nkp.cz
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Knihovna Akademie věd České republiky
Datum zadání dotazu
18.04.2016 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu