Kolektivní investování v ČR
Text dotazu
Historie, aktuální stav kolektivního investování v
České republice, fondy, subjekty kolektivního investování v ČR, regulace
kolektivního investování v CR, průběh kupónové privatizace v ČR, právní
úprava kolektivního investování v Evropské unii
Odpověď
Odpověď:
V seznamu máte výběr literatury a elektronických zdrojů k tématu Kolektivní
investování v České republice. Další literaturu můžete dohledat v katalogu
knihovny na adrese http://library.vse.cz, bakalářské a diplomové práce v
elektronické podobě jsou přístupné pouze registrovaným uživatelům knihovny.
Literatura:
Rejnuš, Oldřich: Finanční trhy. Ostrava: Key Publishing 2008.
Liška, Václav: Kapitálové trhy a kolektivní investování. Praha,
Professional Publishing 2004.
Liška, Václav: Kolektivní investování. Praha: Bankovní institut 1997.
Špička, Jiří: Investiční společnosti, investiční fondy: kolektivní
investování a jeho právní úprava. Praha, Management Press 1993.
Dědič, Jan: Investiční společnosti a investiční fondy. Praha: Prospektrum
1992.
Prokop, Milan: Kupónová metoda velké privatizace. Praha, ASCO 1991.
Tříska, Dušan: Proč a jak kupovat a prodávat akcie za investiční kupóny.
Praha, Gennex 1991.
Ježek, Tomáš: Zrození ze zkumavky: svědectví o české privatizaci 1990-199.
Ježek, Tomáš: Privatizace české ekonomiky: její kořeny, metody a výsledky. Praha, Oeconomica 2006.
Novák, Kamil:Vývoj primárních trhů s cennými papíry v České republice v 90. letech
Tříska, Dušan: Kupónová privatizace: sborník textů.
Hillion, Pierre: The Czechoslovak privatization auction: Fontainebleau:
INSEAD, 1996
Praha, Gennex 1991.
Havlíček, Milan: Stal jsem se akcionářem, co dál: aneb 100 otázek a
odpovědí pro účastníky kupónové privatizace. Praha, Scientia 1993.
Matesová, Jana: Financial markets in the Czech republic as a means of
corporate governance in voucher privatized companies. Prague, CERGE-EI,
1994.
Kohout, Pavel: Investiční strategie pro třetí tisíciletí. Praha, Grada,
2008.
Steigauf, Slavomír: Fondy: jak vydělávat pomocí fondů. Praha, Grada,
2003.
Bakalářské a diplomové práce (elektronický zdroj):
Haltuf, Michal: Kupónová privatizace a její nezastupitelnost v procesu
ekonomické transformace ČR. Bakalářská práce - elektronický zdroj
Rázek, Michal: česká privatizace z pohleduinstitucionální ekonomie.
Bakalářská práce - elektronický zdroj
Hradecký, Jindřich: Rozbor akciového trhu v ČR. Bakalářská práce -
elektronický zdroj
Partlová, Zuzana:  Transformace ekonomiky a kupónová privatizace.
Bakalářská práce - elektronický zdroj
Richter, T: Kuponová privatizace: a její vlivy na správu a financování
českých akciových společností. Praha, Karolinum 2005.
Novák, Kamil: Ekonomika, právo a politika; č. 13/2002. Praha, Centrum pro
ekonomiku a politiku 2002.
Internetové odkazy:
www. portal.justice.cz/soud/soubor.aspx?id=65670
http://ipoint.financninoviny.cz/cnb-k-nekterym-otazkam-kolektivniho-investovani-souvisejicich-s-novelou-zakona-o-kolektivnim-investovani-cast-ii.html
http://www.sagit.cz/pages/lexikonheslatxt.asp?cd=152&typ=r&levelid=ob_021a.htm
http://www.stavebni-forum.cz/cs/article/7929/novela-zakona-o-kolektivnim-investovani/
http://www.ksb.cz/cs/novinky-publikace/178/informace-k-novele-zakona-o-kolektivnim-investovani
http://www.euroskop.cz/
http://www.patria-finance.cz/
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kup%C3%B3nov%C3%A1_privatizace
http://ekonomika.idnes.cz/pred-15-lety-se-rozbehla-kuponova-privatizace-fnd-/ekonomika.asp?c=A061027_163938_ekonomika_ven
Právní normy:
Zákon č. 248/1992 Sb., o investičních společnostech a investičních fondech
Zákon č. 189/2004 Sb., o kolektivním investování
Zákon č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
31.03.2009 12:16
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu